De scene 'Over mijn lijk' uit de revue De Anjermoord. Foto: Theo Janssen
De scene 'Over mijn lijk' uit de revue De Anjermoord. Foto: Theo Janssen Foto: Jan Hendriksen

Publiek beleeft plezier aan revue 'De Anjermoord' Jong Gelre

Algemeen

VORDEN – Aan de revue 'De Anjermoord' van Jong Gelre Vorden-Warnsveld werken ruim zeventig jongeren mee. Zij leveren allen een eigen bijdrage aan de revue. De één staat op de planken, terwijl de andere belangrijke zaken verricht buiten het podium. Velen van hen waren in de afgelopen maanden bezig om zo een zo leuk en mooi mogelijke revue op de planken van het Vordense Kulturhus te 'brengen'. En dat lukte de jongeren afgelopen zaterdagavond prima. En dat is een groot compliment waard. Het publiek genoot. Maar ook de jongeren zelf beleefden zichtbaar veel plezier aan de revue. Komende vrijdag- en zaterdagavond gaat Jong Gelre Vorden-Warnsveld op herhaling met de revue 'De Anjermoord'. Komt dat zien. Het is de moeite waard.

Door Jan Hendriksen

Ze staat achterin de zaal en leeft met de jongeren mee. Ze lacht, klapt en beweegt zo af en toe heupwiegend mee. En ze pakt af en toe haar telefoon om met een schijnend beeldscherm notities te maken op haar blocnote. Deze week wil regisseuse Gitta Hendrikse tijdens de extra repetitie de 'puntjes' nog meer op de 'i' zetten in de scènes waar dat noodzakelijk is. En daar kan algemeen leidster Lisa Abbink zich wel in vinden. "Ieder jaar gaan we na hoe de eerste avond is verlopen, wat goed ging en waar we nog aan kunnen werken. We werken dit jaar met relatief een grote groep nieuwe mensen en zaterdagavond is gebleken dat zij dit heel goed hebben gedaan. Nieuw talent meldt zich aan", zo verklaart Lisa Abbink die samen met Maaike Eskes, Sebastiaan Hamer, Ilse Hartemink, Mark Hilge, Esther Menkveld, Annemiek Riefel, Rick Abbink en Marieke Tuinman de revuecommissie vormde. Het schrijverscollectief bestond dit jaar uit Roelie Barink, Geert Heuvelink, Annemiek Riefel, Bart Tiessink en Niels Veldhuis. Zonder nu in details te treden, er volgen immers nog twee voorstellingen komend weekeinde, staat de hotelmoord op roddeljournalist Mark van der Eikenhorst centraal in de revue. Maar wie heeft de moord gepleegd? De excentrieke detectives Sonja (gespeeld door Tessa Schepers) en Gezetta (Jolien Mensink) gaan op zoek naar de dader. En tijdens hun eigenaardige zoektocht komen ze op diverse exotische plekken terecht zoals het Wilde Westen en Oostenrijk.

Sterk was de openingsscène 'De heilige Maria uit Mexico' en de zang van Arif Budiman, Linsey Gotink, Ilse Kappert en Kristen Kappert onder leiding van Karin en Yvonne Makkink. Prachtig was ook het decor in de scène 'Once upon a time in the west' dat onder leiding van Ilse Hartemink en Maarten Eskes door de maar liefst veertien leden tellende decorgroep tot stand was gekomen. De scène wisselingen na de pauze hadden wel wat sneller gekund. Stiltemomenten in een revue zijn namelijk dodelijk. "Maar daar gaan we deze week nog volop mee aan de slag", zo laat Lisa Abbink na afloop van de revue weten terwijl DJ Harco de muziek de zaal in slingert.

Kaarten
Komend weekeinde zorgen na afloop sfeerorkest Toontje Ongeregeld (vrijdag) en de regionale band Impuls (zaterdag) muzikaal voor het na programma. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop voor beide avonden nog verkrijgbaar bij DOK in Wichmond en bij de Bruna en het Kulturhus in Vorden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant