Joey den Besten in actie op de superbike machine. Foto: Henk Teerink
Joey den Besten in actie op de superbike machine. Foto: Henk Teerink

Den Besten gaat nieuwe uitdaging aan in 2018

Algemeen

HENGELO - Joey den Besten kon na de laatste IRRC Supersport race van het seizoen met het Performance Racing Achterhoek feest vieren vanwege het behalen van de titel! De 25-jarige coureur maakte tevens zijn plannen bekend voor 2018.

Joey, wat was de sleutel van het succes dit seizoen? "Het harde werken van het hele team. Ondanks dat we veel pech en motorische problemen hebben gehad, hebben we telkens wel goed kunnen scoren. Arno en Tonny (Wassink, teameigenaren) doen er enorm veel voor en zijn altijd hard aan het sleutelen! Ik heb zelf dit jaar hard getraind in de sportschool, veel meer dan andere jaren. In de eerste race van het seizoen op Hengelo crashte ik, maar daarna heb ik zeer constant gescoord en dat heeft de titel opgeleverd."

In Nederland rijdt het IRRC op de Varsselring in Hengelo GLD. De overige evenementen worden in het buitenland verreden en daar leeft het echt he? "Ja, dat klopt. Bij meerdere evenementen is er een rijderspresentatie in de stad, daar komen gigantisch veel mensen op af. Mensen hebben bij de evenementen in Finland, Tsjechië en Duitsland ook meer respect voor de coureurs en de mensen van de teams. De gunfactor is ook veel groter. In Nederland gaan we hier helaas anders mee om. Wel willen we ook graag zo"n rijderspresentatie in Hengelo gaan doen, zodat mensen zien hoe dicht ze bij de coureurs kunnen komen en ook om het kampioenschap meer te laten leven in Nederland."

Hengelo is natuurlijk je thuisrace, maar wat is daarna in jouw ogen het mooiste IRRC-evenement? "Ik vind Horice (Tsjechië) heel mooi vanwege de geweldige sfeer. De eerste race won ik daar dit jaar en toen werd de sfeer wel wat anders, want dan ben je geen Tsjechische rijder die voorop rijdt. Als er een thuisrijder voorop rijdt, dan gaat echt iedereen uit zijn dak! Imatra (Finland) is een zeer professioneel evenement, met ook TV-beelden erbij. Het totale plaatje met de lange reis er naar toe maakt het speciaal."

Wat is het plan voor volgend seizoen? "Ik heb het nog steeds erg goed naar mijn zin op de Supersport en zou daarin ook nog steeds wel kunnen leren. Dit jaar heb ik een aantal keer met de Kawasaki ZX10R van het team gereden in de IRRC Superbike en BeNeCup Superbike tijdens de British Superbikes. Dit is ook een geweldige uitdaging en ga deze dan ook graag aan! Volgend jaar start ik in de IRRC Superbike voor Performance Racing Achterhoek. Het is een zeer sterke klasse en voor mij zal er veel nieuw zijn. We beschouwen het ook als een leerjaar, waarin ik hoop tijdens ieder evenement progressie te boeken. Ik kijk er enorm naar uit! Het team wil graag weer met twee coureurs rijden in twee klassen volgend jaar. Ilja Caljouw heeft voor ons als gereden met de Supersport in Frohburg. Ilja is een Nederlandse coureur met road race ervaring, daarom zou hij in mijn ogen een goede optie zijn voor het team in de IRRC Supersport volgend jaar."

Je hebt afgelopen jaar voor de eerste keer de North West 200 gereden. Is het plan om volgend jaar ook zo"n road race te rijden? "Ik denk dat we volgend jaar weer teruggaan naar de North West 200. Dit zal dus met de Superbike zijn. De Superbike klasse heeft daar ook veel meer rijtijd dan de Supersport, waardoor je veel kan leren. De North West 200 is een geweldig evenement. Natuurlijk is de Ilse Man TT het grootste evenement, maar daarbij moet je jezelf wel afvragen of je dit moet willen".

Finish Party
Op zaterdag 18 november zal het Performance Racing Achterhoek haar Finish Party geven. Op die avond zal de kampioenstitel van Joey den Besten worden gevierd. Iedereen die het team een warm hart toedraagt is welkom. De avond zal beginnen om 20.00 uur en zal eindigen in de vroege uurtjes. Het feestje wordt gehouden in bedrijfshal de Boeze. Het adres is Nijverheidsweg 3 in Hengelo Gld. Entree: vrije gift.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden