De genomineerde accommodatie van SV Basteom. Foto: Liesbeth Spaansen
De genomineerde accommodatie van SV Basteom. Foto: Liesbeth Spaansen

Accommodatie Basteom genomineerd voor Architectuur Prijs Achterhoek 2017

Algemeen

STEENDEREN – De sportaccommodatie van SV Basteom is één van drie nominaties van de vakjury voor de Architectuur Prijs Achterhoek. Vrijdagavond 3 november is de uitreiking van de APA Awards 2017 in de Dru Cultuurfabriek in Ulft, waar voorzitter Fred Monshouwer, oud-voorzitter Jeroen Beuseker en secretaris Annet Harenberg bij aanwezig zullen zijn.

Door Liesbeth Spaansen

Voorzitter Monshouwers is trots. "Het gaat hier om een beloning van alle vrijwilligers van onze bouwcommissie en onze bouwploeg, die zich hebben ingezet voor de totstandkoming van deze accommodatie en natuurlijk ook voor onze architect èn Basteommer Ward van der Reijden van WARC Architectuur & ontwikkeling uit Steenderen."

Donderdag 12 oktober kwam een vakjury van architecten in gezelschap van APA-voorzitter Annemarie Jorritsma naar Steenderen. "Toen hoorden we dat we bij de laatste 8 van de 25 inzendingen zaten, die in aanmerking kwamen voor één van de nominaties, en dat is nu het geval," legt Fred Monshouwer uit. "Volgens onze architect en Basteommer Ward van der Reijden maken we grote kans op de APA-Award 2017. Dit heeft te maken met het specifieke ontwerp gericht op het bouwen door vrijwilligers en lokale partijen met minimale middelen en maximaal duurzaam resultaat. We horen bij de drie genomineerde architectuur-parels van de Achterhoek. Ik vind dat een hele bijzondere beloning voor onze bouwcommissie en bouwploeg. De IJslandse haka bij de feestelijke opening gaat nog even door…"

Ook voor De Gelderlander Publieksprijs van de Architectuur Prijs Achterhoek kan de accommodatie van SV Basteom nog wel eens hoge ogen scoren, aldus voorzitter Monshouwer. "Het publiek mocht hun voorkeur uitspreken over één van de architectuur-parels van De Achterhoek. Wij hebben via de website en facebook natuurlijk een oproep gedaan om op ons te stemmen. Het wordt een spannende avond."

De twee andere genomineerde gebouwen zijn Museum MORE in Gorssel van Hans van Heeswijk architecten uit Amsterdam en Hietland, woonhuis met schuur in Laren van Architecten Diederik de Koning en Laura van Santen van la-di-da architects uit Den Haag.


www.svbasteom.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant