De beide teams samen vereeuwigd op de gevoelige plaat. Foto: PR

Kraker bij Basteom

Algemeen

STEENDEREN – Het voetbalteam JO13-1, jongens onder de dertien, speelden afgelopen week een fanatieke en spannende, maar vooral leuke en sportieve wedstrijd. Ze traden aan tegen het team JO-75 bestaande uit hun vaders, dertien in het totaal, een moeder en een opa.

Het gemengde team van JO-75 begon voortvarend en kwam al snel met 0-2 voor. Na een handsbal kwamen de jongens na een penalty terug naar 1-2 en de spanning was helemaal terug in de wedstrijd op veld drie. Nog voor rust werd de gelijkmaker gemaakt. De JO-75 begon ietwat zenuwachtig te worden, want deze stand hadden ze niet verwacht. De uitstekend fluitende scheidsrechter maakte korte metten met twee vaders die overdreven op het veld hun kunsten wilden laten zien. Ze moesten dit met een gele kaart bekopen. De spelers van JO13-1 moesten hier hard om lachen.

Mede dankzij flitsende reddingen van de oudste speler van het gezelschap kwamen de jongens moeilijk langszij. JO-75 deed enorm zijn best, miste in eerste instantie voor open doel, maar door weergaloze acties kwamen ze toch weer op voorsprong. Doordat een verdediger op één voetbalschoen verder moest, werd de achterhoede van JO-75 verzwakt en haalde JO13-1 de achterstand weer in. De eindstand werd 6-6 en in de verlenging werd niet meer gescoord, zodat penalty's de winnaar moest uitwijzen.

Keeper Opa verzette zich dapper, maar kon niet voorkomen dat de jongens met de eer gingen strijken en met de winst naar huis gingen. Ze konden met een tevreden gevoel naar bed. JO13-1 had zich uitstekend vermaakt. En voor JO-75 was het een leerzame training.

Quintus heren 1 gedeeld koploper eerste Klasse Oost

HENGELO - Handballers van SV Quintus kwamen zondag 29 oktober in actie. Publiek reisde met de teams mee, want er werden alleen uitwedstrijden gespeeld. Heren senioren 1 won de wedstrijd en is gedeeld koploper in hun klasse.

De Quintus E-tjes speelden tegen DFS Arnhem E1 in Arnhem, een sterke verdediger. Quintus had moeite te scoren tegen DFS, dat sterk is in de bal onderscheppen. Voor Quintus was het tempo te hoog om terug naar de cirkel te gaan om te verdedigen. 17-4 voor Arnhem. Quintus HB1 ontmoette tegenstander HCW uit Winterswijk. Een slechte start bracht een 4-1 achterstand op het scorebord. De dekking stond te open en aanvallend werd er te weinig gebracht. Na wat wissels kwamen ze sterk terug tot 6-9 voorsprong met de rust. In de tweede helft werd er met hoog tempo gespeeld waardoor het gat groter werd en de wedstrijd werd beslist met een 11-19 overwinning.

Angeren D2 kreeg Quintus D1 op bezoek. Ze begonnen zeer sterk aan de wedstrijd. Na tien minuten was het duidelijk dat ze de puntjes meenamen naar Hengel. Met mooie aanvallen en goed verdedigen werd het 3-12 voor Quintus. Heren Senioren 2 speelde in Wehl tegen koploper Artemis 3. In de eerste minuten ging de stand gelijk op, maar later in de eerste helft bleek Artemis toch een maatje te groot te zijn. Ruststand 12-7. Artemis beschikte over enkele gevaarlijke schutters die vooral in de tweede helft veel doelpunten maakten. Eindstand 29-17.

De Heren Senioren 1 moesten aantreden in en tegen HV Zwolle 1. Velen kansen werden gecreëerd, maar de keeper was een grote 'sta in de weg', ruststand 7-9. Ook de tweede helft bleef Quintus grote kansen missen. Desondanks sleepten de Hengeloërs de punten over de streep met een 15-16 overwinning. Na vier wedstrijden is heren 1 gedeeld koploper in de eerste Klasse Oost.

Dames senioren speelden in Arnhem tegen Udi. De eerste aanval ging goed: een doelpunt voor SV Quintus. De doelpunten volgden elkaar vlot op van beide kanten. SV Quintus had echter moeite om de verdediging goed dicht te houden, uitslag 15-30. Jongens C moesten uit naar Duiven. De jongens begonnen afwachtend, maar bleven nog goed bij. Daarna zette Duiven aan en liep uit. De Quintus verdediging begon wat steviger te worden, maar Duiven was een maatje te groot. Eindstand 30-10.