Leden van KBO Hengelo genoten van een bezoek aan Kasteel Huis Bergh. Foto: PR
Leden van KBO Hengelo genoten van een bezoek aan Kasteel Huis Bergh. Foto: PR

Fraaie kunst en mooie natuur tijdens herfsttintentocht

Algemeen

HENGELO - Twee aantrekkelijke zaken, kunst en natuur, samenbrengen tijdens de jaarlijkse herfsttintentocht met eigen auto's bleek een goede greep. Welgemoed aanvaardde een fors aantal leden op dinsdag 24 oktober via een mooie route de tocht naar de Rijn bij Tolkamer.

Dat in Beek flink aan de weg werd gewerkt, dwong de stoet door de veelkleurige Montferlandse bossen met onder andere het Peeske als hoogtepunt. Het beeld op de druk bevaren Rijn maakte grote indruk, waarvan nog eens bijzonder werd genoten op de dijk richting Spijk en het fraaie natuurgebied op Duitse bodem. De weg vervolgend via Hüthum en Borghees langs wegen in een overdaad van fraaie herfstkleuren bereikte het gezelschap Kasteel Huis Bergh. In het sfeervolle museumcafé werd eerst genoten van koffie met gebak.
Volgende hoogtepunt van de middag was het bezoek aan een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland met de expositie van bijzondere kunstschatten, die veelal deden herinneren van de vroegere bewoners: de Heeren van Bergh. Hun geschiedenis werd compleet gemaakt via de handige audiotour, die de geschiedenis alsmede helden- en andere daden bloot legde. Natuurlijk was er ook bijzondere aandacht voor de inbreng in de laatste eeuw door de familie van Heeck, die het aanschouwen van dit rijke Berghse verleden mogelijk heeft gemaakt.
Verzadigd van de vele indrukken uit het verleden werd na het maken van enkele groepsfoto's de tocht richting Hengelo ingezet langs opnieuw een fraaie route, waarbij ook het avondzonnetje zich nog even liet zien. Aan het eind van de rit wachtte bij Hotel Leemreis een stamppotbuffet, waaraan iedereen zich stevig tegoed heeft gedaan.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant