Ook dit jaar nodigt Dick Garritsen (l.) kok René Klein uit voor de preuverieje. Foto: Liesbeth Spaansen
Ook dit jaar nodigt Dick Garritsen (l.) kok René Klein uit voor de preuverieje. Foto: Liesbeth Spaansen

Beleving belangrijk ingrediënt streekproductenmarkt

Algemeen

TOLDIJK – Bij Boerderijwinkel De Kruisbrink van de familie Garritsen aan de Kruisbrinkseweg 7 in Toldijk wordt zondag 5 november voor de tiende keer de Streekproductenmarkt gehouden. Belangrijk ingrediënt voor deze dag is: 'beleving'.

Door Liesbeth Spaansen

Op de kramen zijn een veelheid aan streekproducten te proeven. Daarnaast kunnen diverse ambachten worden bekeken. Zo'n vijftig deelnemers hebben zich voor deze markt aangemeld. "Door ook ondernemers die niet aangesloten zijn bij de Vereniging Streekproducten Achterhoek en Liemers (VSA) is er een nog ruimer aanbod aan streekproducten aanwezig", vertelt Dick Garritsen enthousiast.
Zo zijn er mosterd, mosterdmayo en –dressing en soepen van De Braakhekke verkrijgbaar, kruidenboters, dressings en mosterd- of uiensoep van Van den Berg, karamelstropen en –sausen, noga en harde karamel van Jerom's delicate snoeperijen, bakmixen van De Kookmuts, vlees, kaas en mozzarella van Buffelboerderij Arns, vinaigrettes, tappenades, pesto's en oliën van Jacklyn, gedraaide piepers en Willem van Oranjepatat van Iris, streekkazen van het Achterhoeks Dearntjen en nog veel meer. Uitgeverij Hermans biedt Achterhoekse boeken aan en natuurlijk heeft ook gastheer Garritsen veel te bieden. "Verse witlof op de kist, de truffelaardappel, de Willem van Oranje en diverse fruitsappen, naast streekproducten of pakketten voor kerst."
Kok René Klein zal van de lokale producten die op de kramen op deze markt te koop zijn, gerechtjes gaan bereiden tijdens de preuverieje, de Achterhoekse versie van Life Cooking.

Het is een dagje uit voor alle leeftijden, want ook voor de kinderen is van alles te beleven: ballonnen, cup-cakes versieren, schminken en zelf broodjes bakken. Een regionale accordeonist zorgt voor een passende muzikale omlijsting van dit evenement.

De markt is overdekt, gratis toegankelijk en duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant