Hennie haalt haar inspiratie uit de natuur. Foto: PR
Hennie haalt haar inspiratie uit de natuur. Foto: PR

Hengelose dames exposeren in De Bleijke

HENGELO - Hennie Zilvold en Anja Walgemoet uit Hengelo exposeren met hun schilderijen in De Bleijke in Hengelo. Deze expositie te zien tot 30 december 2017 tijdens de openingstijden van 9.00 tot 17.00 en van 18.00 tot 20.00 uur (ook in het weekend).

Hennie Zilvold
Hennie Zilvold, geboren en getogen Hengelose, schildert sinds 2009. Sinds ze door een vriendin werd uitgenodigd eens te komen kijken bij de schildersgroep de Deldense joffers, waar Anja ook deel van uitmaakt, schildert ze wekelijks (uitgezonderd de zomermaanden). Dit doet ze puur uit hobby en ontspanning. Hennie schildert voornamelijk met acrylverf op doek en vaak kleurrijk. Ook is de gaan tekenen en werkt ze af en toe met bister. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur.

Anja Walgemoet
Anja Walgemoet, Hengelose van geboorte en nu weer in Hengelo wonend, tekent en schildert al zolang ze een potlood vast kan houden. Ze is autodidact en ze heeft vanaf 1993 les gegeven in textiel en zijde schilderen. Ook beschilderde ik kaarsen, dakpannen, klompen en meer. In 2007 is Anja meer haar eigen werk gaan maken, vaak met acrylverf op doek. Dit was ook de tijd dat ze bij Deldense joffers is gegaan. Verder houdt ze portrettekenen met grafietpotlood of kleurpotlood en haalt ze haar inspiratie uit het dagelijks leven. Soms verwerkt ze ook andere materialen in haar schilderijen, wat een verrassend effect geeft.

reageer als eerste
Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactmidden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=722,725,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>