Remigiuskerk in Hengelo. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink
Remigiuskerk in Hengelo. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink

Theatervoorstelling: 'Het zit niet… het zingt' in de Remigiuskerk

Algemeen

HENGELO - De werkgroep Inspiratie & Ontmoeting van de gezamenlijke kerken Hengelo Gld. organiseert op 28 oktober in het kader van 500 jaar Reformatie een vrolijke en ontroerend theaterstuk. De theatergroep 'Fijne Mensen' speelt de muzikale voorstelling 'Het zit niet… het zingt!' in de Remigiuskerk in Hengelo van 20.00- 22.00 uur.

Aanleiding voor het stuk is het jubileumjaar 2017 waarin wordt teruggekeken op 500 jaar reformatie. Wat heeft het voor ons betekend om op te groeien in de protestante kerk van de 20ste eeuw? Dat is de lijn van het 'muzikale gesprek' dat op het toneel wordt gevoerd. Een zus vraagt haar twee broers om met haar te kijken naar een lijst van liederen die hun moeder heeft uitgezocht voor haar begrafenisdienst. Een dienst die naar verwacht op korte termijn zal plaatsvinden. Warme en pijnlijke herinneringen worden opgehaald; een ieder vertelt zo gaandeweg zijn of haar eigen geschiedenis. Wat hebben we er van meegenomen, wat hebben we achtergelaten?
Het zijn vragen waar de luisteraars wellicht meer antwoord op krijgen na het bijwonen van deze leuke en soms kritische voorstelling van muziektheatergroep 'Fijne Mensen' uit Ede. De voorstelling zit vol muziek: mooie en ontroerende liederen, sommige zelfgeschreven door de spelers en ook oude bekende meezingers. Het publiek komt goed aan zijn trekken, dat mag heerlijk meezingen met bijvoorbeeld 'Er gaan door alle landen' of 'Nu gaan de bloemen nog dood' en nog veel meer. Tot ieders eigen verrassing kan misschien meer meegezongen worden dan verwacht.
Kosten voor de voorstelling: 4 euro in de voorverkoop en 5 euro bij de kerk. Voorverkoop bij de werkgroepleden: Frida Meints 06-51007904, f.meints@gmail.com, Gerrie Vos 06-38700488, gege1956@upcmail.nl, Ans Schnabink 06-13240336,


ansdemmer@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant