Grolschbusters nog een laatste keer op het podium. Foto: PR
Grolschbusters nog een laatste keer op het podium. Foto: PR

Laatste optreden Grolschbusters op Beat the Boktor Fest

Algemeen

HENGELO - Op zaterdag 4 november vindt de vijfde editie van het Beat the Boktor Fest plaats in Café de Zwaan te Hengelo Gld. Op deze avond neemt punkrockband The Grolschbusters na 28 jaar afscheid. Het programma is gevuld met maar liefst vijt bands…en een troubadour.

Om 20.00 uur gaan de deuren open en zullen pas sluiten als iedereen er van overtuigd is dat de verrekte boktor echt verjaagd is. Daarvoor wordt gezorgd door de Hengelose band MacLympies, die zo waar ook akoestisch hun mannetje staan. Zo kunnen Rancid, Ramones en Bad Religion dus ook klinken.
De nieuwe band de Rumblin' Rat Rods zal deze avond zijn vuurdoop hebben. De driekoppige formatie met de lokale rock 'n roll legende Josta in de gelederen brengt een combinatie van country, rockabilly, surf en rock 'n roll. Zet de kuif weer in het vet en kom ze bekijken.

Na 28 jaar stopt Grolschbusters er helaas mee. Na vele onuitwisbare indrukken achter gelaten te hebben en het podium te hebben gedeeld met onder andere Bad Religion, Bloodhound Gang, UK Subs, De Heideroosjes, The Real McKenzies en Marky Ramone wordt het optreden tijdens Beat the Boktor Fest 2017 het laatste optreden. Maar het schijnt dat ze nog een verrassing in petto hebben. Eind dit jaar nemen ze namelijk hun laatste album op. Op de setlist van 4 november staan vast enkele nieuwe nummers.

Uiteraard ook weer buitenlands talent: Nosebleed is een driekoppige garage punk/rock 'n roll band uit Leeds, Engeland. Korte nummers, een bak met energie, met zweet doordrenkt de best geklede band uit Yorkshire. Een potje keiharde Red Hot Rock 'n Roll geïnspireerd door bands als The Hives, Randy & The Computers.
Ook te zien op het akoestische podium: Harald Ivangh. Deze gepassioneerde rockende muzikale troubadour trekt als sinds jaar en dag de wereld over. Waarvan hij menig keer in Hengelo is beland. Blondie, Thin Lizzy, bluesrock, eigen nummers en wat maar te bedenken valt. Ooit begonnen op zijn vijftiende in een schoolbandje om een meisje te scoren, nu dit jaar op Beat the Boktor.
Afsluiter van deze avond is Spawn. Een energieke skaband van de meest aanstekelijke soort. Opzwepende ritmes, pompende blazers, scheurende gitaren en een orgel zorgen voor een verrassende mix van ska en punkrock, met invloeden van surf en reggae. Spawn is in 2001 ontstaan uit een stel jeugdvrienden in het Achterhoekse dorp Aalten. De band trad in het begin op als punktrio in diverse jongerencentra. Na de toevoeging van blazers binnen de band wordt ska - met invloeden van punk - de basis van de muzikale formule. Kortom Party Hard.

De voorverkoop is reeds gestart. Meer info is te vinden op www.beattheboktor.nl, maar like ook de facebookpagina en maak kans op gratis tickets. Let's beat the boktor.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant