Tekst via de beamer geprojecteerd: meezingen dus met duo 'Alles Andes'. Foto: PR
Tekst via de beamer geprojecteerd: meezingen dus met duo 'Alles Andes'. Foto: PR

Gezellig meezingen met Alles Andes

Algemeen

STEENDEREN – Het duo 'Alles Andes' bezorgde de ouderen van de seniorensoos 'Ons Contact' een gezellige muzikale middag.

Woensdag 4 oktober was het gezellig druk in 'Het Anker' in Steenderen waar het duo 'Alles Andes' bestaande uit Hans Beernink en Wim Jansen hun nummers ten gehore bracht. Ze zijn sinds de jaren zestig individueel actief in de popmuziek. In 2009 kruisten de muzikale wegen van Beernink en Jansen elkaar en ontstond er een muzikale samenwerking, waarbij de creatieve ideeën van eenieder versterkt en uitgewerkt werden. Het duo 'Alles Andes' was een feit.
De twee singer-songwriters begeleidden zich op hun akoestische gitaar en speelden en zongen een groot aantal zelf geschreven nummers in het Achterhoeks/Dinxpers dialect. Ook brachten ze bekende nummers die ze vertaald hebben naar hun eigen dialect. Hun nummers waren gevoelig melancholisch tot gezellige meezingers met vaak verrassende teksten. Van een aantal liedjes werd het couplet op een beamer geprojecteerd, zodat volop meegezongen kon worden.
Na de pauze hielden ze nog een quiz om de kennis van het dialect onder de ouderen te testen.

De volgende middag van de seniorensoos 'Ons Contact' is woensdag 1 november in 'Het Anker' om 14.30 uur. De historische vereniging uit Oud Noordijk komt dan op humoristische wijze uitleggen hoe er vroeger geslacht werd. Er kan ook geproefd worden van producten uit grootmoedertijd zoals balkenbrij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant