Sabine Wolsink met trainer Tony van den Berg van Budosport Shizentai. Foto: PR
Sabine Wolsink met trainer Tony van den Berg van Budosport Shizentai. Foto: PR

Sabine Wolsink brons op NK Judo

Algemeen

ZELHEM/ALMERE - In Almere vonden zaterdag 31 september en zondag 1 oktober de Nederlandse Kampioenschappen Judo (het NK senioren) plaats. Van Budosport Shizentai uit Wehl streden drie judoka`s om het eremetaal: Sabine Wolsink (Zelhem), Luc van Hal (Hengelo) en Iwan van Velden (Eibergen). Alle drie de judoka`s behoren nog tot de juniorencategorie. Sabine Wolsink veroverde het brons in de klasse -78 kg.

Op zaterdag betraden Luc van Hal en Iwan van Velden de judomat, beiden in de -66 kg klasse. Iwan eindigde op een negende plaats. Luc mocht strijden om het brons, maar verloor deze wedstrijd en eindigde op een mooie vijfde plaats op het Nederlands kampioenschap.

Op zondag was het de beurt aan Sabine Wolsink in de -78-categorie. Zij wist zich, na twee gewonnen en één verloren partij, ook te plaatsen voor de strijd om het brons. Deze wedstrijd werd door de Zelhemse judoka gewonnen. Na haar derde plaats op NK Judo vorig jaar oktober en de eerste plaats op het NK junioren in februari, heeft ze nu weer brons op het NK Judo behaald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant