Luuk van Nieuwland op het podium met zilver. Foto: PR
Luuk van Nieuwland op het podium met zilver. Foto: PR

Zilver voor judoka Luuk van Nieuwland

Algemeen

HENGELO - Zaterdag 23 september reisden acht judoka's af naar het Noorden om in Veendam mee te doen aan het Internationaal Veendammer Judokampioenschappen. Ruim 600 judoka's uit binnen- en buitenland komen naar dit goed bezette toernooi.

De judoka's Hieke Bielderman (Vorden), Luuk van Nieuwland (Hengelo Gld.) en Gerben ten Have (Ruurlo) kregen het zilver omgehangen deze dag. Een hele knappe prestatie op dit mooie en zware toernooi.

De judoka's Rick Bessels (Zelhem), Kira Essink (Barchem), Tycho Massop (Groenlo), Isabelle Enklaar (Lochem) en Naomi Loffeld (Ruurlo) hebben goed gestreden maar vielen helaas buiten de prijzen.

Volgende week staat er een druk weekend voor de boeg. Ricardo Chirco (Borculo) neemt op zaterdag 30 september deel aan het Nederlandse Kampioenschappen judo senioren, welke wordt gehouden in de topsporthal van Almere. Twee weken geleden wist hij zich via het NKT te plaatsen voor het NK. Wij wensen hem heel veel succes.

Op zondagochtend 1 oktober vindt er bij Nippon Judo Achterhoek weer een puntencompetitie plaats. De puntencompetitie is bedoeld voor recreatieve judoka's die op deze wijze alles over wedstrijden kunnen leren en voor jonge wedstrijd-judoka's die op deze wijze ervaring kunnen opdoen. Inmiddels doen er meerdere judoscholen mee aan de competitie. Alle geïnteresseerden kunnen komen kijken en aanmoedigen bij het Kultuurhuis te Haarlo waar de koffie klaar staat. Voor meer informatie kun je kijken op de site.


www.nipponjudo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant