De deelnemers aan het programma 'Gastheer van het Landschap'. Foto: PR
De deelnemers aan het programma 'Gastheer van het Landschap'. Foto: PR

Recreatieondernemers worden 'Gastheer van het Landschap'

Algemeen

HUMMELO/BRONCKHORST - Donderdagmiddag 21 september kwamen dertig recreatie- en horecaondernemers uit gemeente Bronckhorst bijeen voor de eerste trainingsmiddag van het IVN programma Gastheer van het Landschap. Tijdens het programma, georganiseerd door IVN Gelderland, leren de ondernemers alles over de natuurlijke waarden, cultuurhistorie en recreatiemogelijkheden in de eigen omgeving, zodat zij dat kunnen delen met hun gasten. Camping de Graafschap in Hummelo vormde het decor voor deze middag, die in het teken stond van elkaar én het landschap van Bronckhorst beter leren kennen. "Wees goed geïnformeerd, want dat wordt enorm gewaardeerd door de recreanten en toeristen", zegt wethouder Jan Engels. "Bovendien is het belangrijk dat jullie enthousiast worden over ons gebied en dat leren overbrengen op de toerist."

Mooie natuurparels
Na de aftrap door wethouder Engels, werden de ondernemers tijdens deze eerste bijeenkomst meegenomen in de ontstaansgeschiedenis van het landschap en het kenmerkende Achterhoekse coulisselandschap. Ook werd er stilgestaan bij de typische flora en fauna van het gebied, zoals de boomkikker, de patrijs en de steenuil. "Bronckhorst kent meer geheimen dan ik wist, ik kijk nu al uit naar de tweede bijeenkomst", concludeerde een van de deelnemers.

Netwerk van recreatieondernemers
Het IVN programma Gastheer van het Landschap, wat mede mogelijk gemaakt wordt door provincie Gelderland en gemeente Bronckhorst, draait om het beter leren kennen van het gebied, maar ook om het vormen van een netwerk van recreatieondernemers uit de gemeente Bronckhorst. Vanuit dit netwerk kunnen de ondernemers vervolgens samen natuurarrangementen en –excursies ontwikkelen om de Achterhoek nog beter op de kaart te zetten. "Veel onbekende bedrijven ontmoet deze middag. Ik wist niet dat ze zo dichtbij mijn bedrijf zaten", aldus Camping de Zwarte Schaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden