De winnende Lion King van bouwgroep Eureka. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
De winnende Lion King van bouwgroep Eureka. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Lion King van bouwgroep Eureka wint kermisoptocht in Steenderen

Algemeen

STEENDEREN - Op de derde van drie dagen kermis trok zaterdagmiddag de traditionele optocht door Steenderen. De vele toeschouwers zagen elf wagens en zes loopgroepen passeren.

Door Luuk Stam

Wie op zaterdagmiddag 16 september in Steenderen langs de kant van de weg stond, kon zomaar terechtkomen in een uitzending van het televisieprogramma Help, mijn man is klusser! Die was nog niet afgelopen of er volgde een live worstelwedstrijd inclusief zeer enthousiast commentaar.

De wagens van de kermisgroepen van de Kastanjelaan en de Asociale Werkplaats waarop dit alles zich afspeelde, maakten deel uit van de 41ste kermisoptocht in Steenderen. Vooral in het centrum van het dorp konden de deelnemers aan de optocht op flinke publieke belangstelling rekenen.
Het leek er even op dat regenwolken zich met de optocht gingen bemoeien, maar het bleef bij dreigen alleen.
Zo konden ook Muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen en het Fanfarekorps St. Gregorius uit Giesbeek in prima omstandigheden van zich laten horen.

In het bonte gezelschap om hen heen waren onder andere de Kammakula Kanibala terug te vinden. Zij vierden het jaarlijkse jachtfeest en trokken rechtstreeks vanuit de jungle het dorp binnen.
Ook een verwijzing naar de Amerikaanse president Trump ontbrak in deze optocht niet en er was aandacht voor de oranje leeuwinnen.
Een metershoge en daardoor zeer imposante beeltenis uit de Lion King kon uiteindelijk op de hoogste waardering van de jury rekenen. Daarmee was het feest bij de groep Eureka, die vorig jaar ook al dicht in de buurt van de overwinning was. Toen moesten de groepsleden met hun Loveboat genoegen nemen met de tweede plek.

Die tweede plek ging dit keer naar de Landlustweg met de wagen James maakt het Bont, waarop de cijfercode 007 prominent aanwezig was.
De Eén Voudige wagen van Steenderen last minute werd derde. Bij de kinderen ging de eerste prijs bij de loopgroepen naar de Lolly's, een creatie van het duo Liv Smits en Levin Sesink.


www.steenderensekermis.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden