Scouting Sweder van Voorst kanoot over de Rhederlaagse Meren. Foto: Liesbeth Spaansen
Scouting Sweder van Voorst kanoot over de Rhederlaagse Meren. Foto: Liesbeth Spaansen

Scouting ter land, ter zee en in de lucht

Algemeen

HUMMELO EN KEPPEL - Jeugdleden van Scouting Sweder van Voorst beleefden een mooi kampweekend, 16 en 17 september. Zij wisten wel wat het thema was: 'Ter land, ter zee en in de lucht', maar hoe dit ingevuld zou worden was een verrassing. Twee scouts en drie explorers werden geïnstalleerd.

Zaterdagochtend verzamelden de aangemelde welpen, scouts en explorers zich met hun slaapzakken, reservekleding, tandenpoetsspullen en goede wandelschoenen bij hun leiding in het clubgebouw in Hummelo. Gezamenlijk werd het kamp geopend, waarna het terrein kon worden ingericht met tenten voor hen die buiten wilden slapen. De anderen zorgden voor hun slaapplaatsen binnen. Vanwege het prachtige weer konden spellen buiten gespeeld worden.

Na een broodje ging de autorit naar het Sportex Strand aan de Rhederlaagse Meren, waar van het thema 'Ter land, ter zee' werden beleefd. Omdat het niet genoeg waaide moesten de zeilboten worden ingewisseld voor kano's, maar het plezier was even groot. Onder de enthousiaste leiding van deskundige instructeurs werd het meer overgevaren. Tijdens het handboogschieten ging het om precisie. Prijzen werden uitgereikt aan het beste kanoteam en de twee beste schutters.

Eenmaal terug op het clubgebouw, stond na het avondeten het overvliegen van een drietal scouts op het programma. Het waren pittige opdrachten, waarmee deze bijna-explorers werden uitgedaagd om vooral door samenwerking de opdrachten te volbrengen en elk hun drie insignes te verdienen. De welpen keken met bewondering naar de verrichtingen van de overvliegers. Zij genoten voor het slapen gaan van boven het kampvuur gebakken marshmallows. De nieuwe explorers werden nog gedropt en na een nachtelijke hike van ruim vijftien kilometer waren de opdrachten volbracht.

De zondag begon wat later dan gepland met ochtendgymnastiek en pannenkoeken als ontbijt. Van het thema stond 'In de lucht' in het teken van het bouwen van vliegtuigen van piepschuim. Deze mochten voor de lunch worden uitgeprobeerd en een paar daarvan kwamen best ver.

Na alles te hebben opgeruimd, konden de drie overgevlogen explorers worden geïnstalleerd en kon het kamp zonnig worden afgesloten met het strijken van de scoutingvlag. Voor alle deelnemers was er een aandenken, een bandje met het kampthema. Welpen, scouts en explorers gingen tevreden en vol verhalen naar huis.


www.scoutingsweder.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant