De peuterleidsters onthulden de nieuwe naam van de peuteropvang. Foto: Luuk Stam
De peuterleidsters onthulden de nieuwe naam van de peuteropvang. Foto: Luuk Stam

Peuteropvang Hengelo heet vanaf nu 't Hengeltje

HENGELO - Een nieuwe plek kwam er begin dit jaar al, maar nu heeft de Hengelose peuteropvang ook een nieuwe naam.

Door Luuk Stam

Voor de peuters op de peuteropvang aan de Rozenstraat in Hengelo was er op dinsdagochtend 12 september kinderchampagne. Peuterleidsters Thea Rondeel en José van Diepen onthulden hier namelijk de nieuwe naam van hun peuteropvang. Die gaat verder onder de naam 't Hengeltje.

Korte tijd luidde die naam Peuteropvang Hengelo, maar bij veel Hengeloërs is vooral de naam die daaraan voorafging bekend: Hopza. 45 jaar lang was dit immers de naam van de peuterspeelzaal. Met de overgang van de overkoepelende organisatie Markant naar Juut en Co kwam daar echter verandering in.

Markant wilde namelijk niet dat de naam Hopza meeverhuisde naar Juut en Co. Daarom kreeg de peuterspeelzaal de naam Peuteropvang Hengelo. "Maar die naam vonden wij niet echt klinken", zegt Thea Rondeel. Van Juut en Co kregen de peuterleidsters de vrijheid om zelf met een nieuwe naam te komen.    

Voor het bedenken van zo'n nieuwe en meer klinkende naam riepen Rondeel en Van Diepen de hulp van de ouders van de peuters in. Cas Olthof en zijn moeder bedachten uiteindelijk de naam 't Hengeltje. "Een toepasselijke naam", vindt Rondeel. "Er kwamen ook veel namen met bloemen binnen, maar we wilden het algemeen houden."

De peuteropvang staat namelijk compleet los van basisschool Rozengaardsweide, ook al huizen de twee sinds begin dit jaar in hetzelfde pand. "Het bevalt ons hier heel goed", vertelt Rondeel. "Binnen is het ruim en het is veilig voor de kinderen. Buiten willen we graag alleen nog een schuurtje en een grotere speelplaats."

Binnen is er behalve veel tijd om te spelen ook iedere dag een activiteit. Op dit moment is het thema 'boerderij'. Eind deze maand zullen de kinderen daadwerkelijk naar een boer gaan om daar de koeien te bekijken. "En daarna begint er weer een nieuw thema", vertelt Rondeel. "Wij bieden de kinderen structuur zodat ze straks de stap naar de basisschool kunnen maken."

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactmidden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=722,725,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>