Schutterskoning Dinant Riefel met partner Hilde Tijsen, Schuttersjeugdkoning Bart van Nieuwland en Knuppelkoningin Judith Smeitink. Foto: Leo van Dam
Schutterskoning Dinant Riefel met partner Hilde Tijsen, Schuttersjeugdkoning Bart van Nieuwland en Knuppelkoningin Judith Smeitink. Foto: Leo van Dam

Euforisch Bekvelds feest

Euforisch Bekvelds feest

BEKVELD - Het feest der feesten is weer voorbij. Met een licht gevoel van weemoed zullen velen zich de drie dagen herinneren waarin het Bekvelds Feest over de weidse velden van dit zalige oord galmde.

Een kolderieke voorstelling door eigen toneelspelers op de vrijdag. Wanneer je het succes van een klucht afmeet aan het zichtbare en hoorbare plezier bij het publiek, dan was de uitvoering van 'Tinus zien poppie' zeer zeker geslaagd te noemen.
De reeks verwikkelingen waaraan de toeschouwers zich konden laven gaven veel stof voor lachsalvo's, maar werden, zoals het ook hoort bij kluchten, vooral door de acteerprestaties aangemoedigd. Het is de gulden meerwaarde bij dit genre.
Op zaterdagavond vond het traditionele vogelschieten en vogelknuppelen plaats. De Buurtvereniging Bekveld feliciteert de nieuwe Schutterskoning Dinant Riefel, de Knuppelkoning Judith Smeitink en de Schuttersjeugdkoning Bart van Nieuwland.
Aansluitend aan het vogelschieten was er een enthousiast optreden van de Band: Beats Per Minute.

Het idee om op zondagmiddag de kinderspelen èn de zeskamp te organiseren in plaats van de zaterdagmiddag viel in goede aarde. De nieuw Schutterskoning werd rond 12.30 uur muzikaal onthaald middels een lawaaiorkest. Vele kinderen waren al op tijd aanwezig om de koning met zijn partner welkom te heten en het zondagmiddagfeest te openen. Voor de jeugd was er daarna een optreden van illusionist en goochelaar Jesse Gerritsen met zijn mooie assistentes. Daarna kon iedereen zich vermaken met de diverse volksspelen en uiteraard met de hilarische zeskamp. Zes teams streden voor de eeuwige roem. De 'Sleppers' maakten er na de zeskamp nog een mooi feestje van onder de luifel van de tent.

De organisatie kan terugkijken op een paar geweldige dagen. Maar niet zonder de vrijwilligers die hun vrije tijd opgeofferd hebben om dit allemaal voor elkaar te krijgen te bedanken. Veel dank is ook verschuldigd aan de Familie Smeitink, die het eigen erf voor het gerief van de medemens afstond.

Alle uitslagen van het 31e Bekvelds feest op een rijtje:

Vogelschieten: (101 schutters en 282 schoten): Kop: Jos Jansen, Linkervleugel: Gerdjan Lenselink, Rechtervleugel: Dinand Wullink, Staart: Dennie Jolink, Romp: Dinant Riefel.
Vogelknuppelen: Kop: Jans Jolink, Linkervleugel: Diana Looman, Rechtervleugel: Desiree van Gorp, Staart: Joke Aalderink, Romp: Judith Smeitink.
Jeugd vogelschieten: Kop: Lars Heijnk, Linkervleugel: Maurice Schiphorst, Rechtervleugel: Noah Tekelenburg, Staart: Thimo Peterse, Romp: Bart van Nieuwland.
Zeskamp: 5de – Jeugd Bekveld, 4de – Kansloze Kloteri-je, 3de – Bekveld FM, gedeelde 2de plaats De Mafkezen en Boerenvolk, 1ste – De Jeugd van Tegenwoordig.
Ringrijden: 3de – Bernd Klein Gotink, 2de – Renske Groot Bruinderink, 1ste – Liesbeth Roenhorst
Overige: Sjoelen: Teun Roenhorst, Consumentenmand: Frans Hendriks, Stoelendans: Ize Harbers, Raadspel: André Maalderink.


reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactmidden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=722,725,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>