Met vuurwerk start de zwemmarathon Steenderen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Met vuurwerk start de zwemmarathon Steenderen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Sportieve en sfeervolle zwemmarathon

Algemeen

Evenement zet Steenderens zwembad op de kaart

STEENDEREN - Na weken van voorbereidingen stonden de vrijwilligers van het Burg. Kruijffbad in Steenderen klaar voor de eerste zwemmarathon. In de nacht van zaterdag 26 augustus 22.00 uur tot zondagochtend 27 augustus 10.00 uur gingen vijf teams de strijd aan om zoveel mogelijk banen te zwemmen.

Dit weekend was voor iedereen een leuke activiteit gerealiseerd door de activiteitencommissie. Zo begon de zaterdagavond met een bommetjeswedstrijd, waar ook de vakantiegasten die deze dag van de zon genoten, aan deelnamen. Het water kwam hoog, maar de hoogste bommetjes werden beloond met een prijsje. In de categorie bandjes was de eerste prijs voor Seth Kelderman en maakte Fabienne Huurnink de mooiste sprong. Bij de jeugd tot 7 jaar was het Elise Ruesink die de hoogst bom maakte, maar was het Guus met de mooiste sprong. In de categorie 10-11 jaar won Hein Hulshof. In de categorie 12+ was het Rens en bij de ouders Giel die de hoogste bommetjes maakten. DJ Larsse zorgde voor een lekker muziekje tijdens de Dokkie Disco, de sfeerverlichting stond weer aan. De danswedstrijden vormden ook nu een prettige onderbreking van het zwemmen.

De zwemmarathonteams, met maximaal twaalf deelnemers hadden die dag al een mooie plek gekozen om hun onderkomen voor een dag in te richten. Van slapen kwam uiteindelijk maar weinig, hooguit wat uurtjes tussen de zwembeurten in. Het terrein was erg sfeervol en gezellig gemaakt. DJ Larsse, die ook tijdens de Dokkie Disco voorafgaand aan de marathon zijn medewerking had verleend, bleef draaien tot middernacht. Daarna was de muziek slechts acoustisch, maar toch zeer gewenst. Het publiek hield het daarom ook tot in de kleine uurtjes vol. Daarna werd het toch wat stiller rond het bad, waar de zwemmers hun baantjes bleven maken en de vrijwilligers deze turfden.

In de ochtendgloren kwam ook de mist. Een bijzonder moment als de zwemmers in een baan van 25 meter uit het zicht verdwijnen. De zon laat de mist weer verdwijnen. Natuurlijk is er ontbijt voor iedereen geregeld en een moment van rust tijdens de yogales, maar ondertussen blijven teamleden nog steeds hun banen zwemmen. Het laatste uurtje wordt muzikaal ondersteund door het Heur-es Dweilorkest. Ondertussen verzamelt ook het publiek weer rond het bad om de zwemmers aan te moedigen. Omdat het team Vrienden van Mandy allemaal getrainde zwemmers zijn, verzorgen zij een demonstratie met de verschillende zwemslagen. Daarmee wordt het ook 10.00 uur en zitten de twaalf uren zwemmen erop.

De banen worden opgeteld en de uitslag wordt door Tonny Geverinck van de activiteitencommissie bekendgemaakt, maar niet voordat hij dankwoorden uitgesproken heeft voor iedereen die heeft bijgedragen aan deze succesvolle zwemmarathon. Alle deelnemers krijgen een medaille. De teams Trets 1 en 2 zwommen voor een goed doel: een zorgboerderij in Barchem. Bij het ten einde zijn van de marathon stond de teller op bijna 2500 euro. Het team Vrienden van Mandy zwom de meeste banen, maar liefst 845,5. Dat betekent een gezwommen afstand van ruim 42 kilometer, de afstand van een marathon dus. Coach Hans Hetterscheid ontkurkte de champagne.

Deze gezellige, sfeervolle en sportieve activiteit komt volgend jaar zeker weer op de agenda.

Uitslag:
5. Trets 2 434 banen;
4. Trets 1, 461;
3. Gouden Driehoek 500;
4. St. Bernard 529;
1. Vrienden van Mandy 845,5.


www.zwembadsteenderen.nl
www.achterhoekfoto.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden