Het publiek gaf in 2016 de wagen van de Asociale Werkplaats 'Poetins Pillen Paradijs' de meeste waardering. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Het publiek gaf in 2016 de wagen van de Asociale Werkplaats 'Poetins Pillen Paradijs' de meeste waardering. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Steenderen maakt zich op voor een kermisfeestje

Algemeen

STEENDEREN - Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 september wordt de jaarlijkse kermis gevierd. De grote feesttent, waar de playbackshow en het lunapark staan op het marktplein. Op de vogelwei; vogel- en schijfschieten, vogelknuppelen en andere spelen. Tezamen met de bands die in de feesttent en de café's spelen voldoende elementen voor een supergezellig weekend.

Kleintje Kermis
Bij Heezen stond 8 april Kleintje Kermis op het programma, waar extra aandacht werd besteed aan de wagenbouwers. Deze feestavond hebben al vele wagenbouwteams zich ingeschreven en werd onder de inschrijvers extra startgeld verloot. De aanmeldingen zijn tot heden overweldigend en het belooft een mooie optocht te worden, maar aanmelden is nog steeds mogelijk. Wie voor het bouwen van een wagen te weinig tijd heeft, kan zich alsnog aanmelden als loopgroep.

Seniorenmiddag
Woensdagmiddag 13 september is om 14.00 uur de aftrap met Senioren vermaak voor alle Senioren in en rondom Steenderen. De feestlocatie is De Kei. Rita Oldenhave van Ziezoo zingt liedjes van toen en nu. In de pauze is er een hapje en een drankje.

Playbackshow
Op donderdagavond 14 september wordt de Grote Playback Show gehouden in de feesttent tussen 19.30 en 21.30 uur. Het Lunapark gaat om 19.00 uur open.
Gelegenheid tot opgeven voor het vogel- en schijfschieten en vogelknuppelen is van 20.00 tot 22.00 uur in Café Heezen met livemuziek van The Buzz en tussen 22.00 en 23.00 uur in Café De Seven Steenen, met muziek van DJ Robert.

Vogelwei
Vrijdag 15 september is er vanaf 8.30 uur nog mogelijkheid tot na-inschrijving voor het vogel- en schijfschieten en vogelknuppelen op de vogelwei.
Om 9.00 uur vertrekt De Kleine Schutterij vanaf het Burg. Buddingh' Plein en ook Muziekvereniging Nieuw Leven gaat van start voor de aubade bij het voormalige gemeentehuis. De activiteiten op de vogelweide beginnen dan om 9.30 uur. De prijsuitreiking van de vogelwei-activiteiten is in de feesttent, waarschijnlijk rond de klok van 12.00 uur.
Het kermisfeest gaat daarna in de feesttent verder onder begeleiding van Tijgerbrood. Vanaf 16.00 uur is er feest en gezelligheid bij Café Heezen met het Handkar Trio en karaoke bij de Seven Steenen. In de feesttent gaat Tijgerbrood verder vanaf 21.00 uur.

Kindervermaak en optocht
Zaterdagochtend 16 september om 9.30 uur is er voor de kinderen en hun ouders Kindervermaak met een nieuwe show van illusionist Huub Cooymans. Deze Nederlands kampioen jongleren staat garant voor plezier voor jong en oud.

's Middags om 13.00 uur begint het opstellen voor de Grote Optocht op de Harmen Addinkstraat en om 13.30 uur voor de kleine wagens en versierde fietsen op de Bronkhorsterweg ter hoogte van het Muldershof. De Grote Optocht start om 14.00 uur.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden in de feesttent vanaf 15.30 uur met muzikale begeleiding van Bandje Speciaal. Rond deze tijd start eveneens het feest bij Café Heezen op het Marktplein met de band Storm. Rond 19.00 uur treedt Brood op de Plank XL op. Bandje Speciaal speelt ook vanaf 21.00 uur in de feesttent. Bij De Seven Steenen maakt DJ Roan er een feestje van.


www.steenderensekermis.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant