Kinderen vermaken zich tijdens Hengelo Draaft Door in de bellentuin. Foto: Liesbeth Spaansen
Kinderen vermaken zich tijdens Hengelo Draaft Door in de bellentuin. Foto: Liesbeth Spaansen

Muziek, mode, tafels vol spullen en bellen van zeep

Algemeen

HENGELO - Verschillende ondernemers uit Hengelo zorgden voor een donderdag vol reuring rond de Remigiuskerk in Hengelo. Onder de naam 'Hengelo draaft door' op donderdag 17 augustus was er tussen 16.00 en 21.00 uur van alles te zien, proeven en te koop.

Door Liesbeth Spaansen

Verschillende verenigingen presenteerden zich, zoals de carnavals-, muziek- en marktvereniging, de rijvereniging en ponyclub en de Hengelose Auto en Motor Vereniging. De brandweer gaf demonstraties. De trekkertrek trekker mocht rekenen op veel belangstelling, die was zo dichtbij wel heel erg groot.
De kramen waren ingericht met leuke aanbiedingen: van make-up tot schoenen en van nieuwe boeken tot tweedehands huisraad. En heerlijke producten bij de proeverijen van ondernemers, zoals de verschillende smaken advocaat, oliebollen, wijn of likeur.
Daarnaast was er veel belangstelling voor de modeshow, waarin de nieuwste herfst- en wintermode werd getoond, te koop bij de locale winkeliers. Mooie kapsels maakten de show compleet.
De kinderen vermaakten zich volop bij het kinderspeelplein. Natuurlijk op het springkussen, maar ook in de bellentuin, waar de mooiste en grootste zeepbellen konden worden gemaakt. In de zonneschijn, de zon liet zich gelukkig nog een groot deel van de avond zien, schitterden alle kleuren van de regenboog. De kleinsten mochten hun eigen pizza's kneden en laten bakken om deze natuurlijk lekker zelf op te eten.
Jessi Frederiks was één van de deelnemende, organiserende ondernemers. "Ik ben heel tevreden. Jammer voor de regen aan het begin van deze avond. Toch is het gezellig druk geweest, we hebben niet voor niets veel tijd gestoken om dit evenement te organiseren. Vooral bij de eerste modeshow was het heel druk, maar ook de tweede show werd goed bezocht."

De bezoekers van de markt konden aan het begin van de avond luisteren naar de muzikale klanken van de jeugdleden van Koninklijke Harmonie Concordia, die een concert gaven. De terrassen zitten dan al gezellig vol. Als de marktkramen worden opgepakt, blijven de terrasstoelen toch nog lang bezet. Met een drankje in de hand, kan nog van de band Aah Nee Hé op de podiumwagen worden genoten van een muziekje tot laat op de avond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden