Vriendengroep van Marion Kohler wint met ‘Police Academy’. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Vriendengroep van Marion Kohler wint met ‘Police Academy’. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Jury geeft hoogste punten aan de 'Police Academy'

HENGELO – Het nieuwe koningspaar Mike Claver en Marit Eenink, knuppelkoningin Rilana Beek, jeugdkoning Gijs Enzerink en keizerspaar Theo Jaaltink en Ria Dolphijn hielden een receptie en ontvingen een vaandelhulde zondag 17 juli. Na het hakken van de boomstam door de bielemannen startte de optocht. De wagens werden in drie categorieën, grote wagens, kleine wagens en gehuurde wagens, beoordeeld door de jury.

Grote wagensBij de grote wagens behaalde bouwgroep Marion Kohler-Beijenhof en vriendengroep met 185 punten de eerste prijs met hun 'Police Academy', waar uitgerekend nu alle films op tv zijn. De vriendengroep van totaal dertig personen bestaande uit ouders en kinderen van totaal acht gezinnen, werkte samen aan de wagen. 

Tweede met 153 punten werd opnieuw Hamove met hun wagen 'De jeugd van de Hamove'. De jeugd probeerde het geluid van ronkende motoren en brandend rubber nog eenmaal terug te halen in Hengelo.

Kleine wagens
'Freek in het wild Hengelo' van de familie Zuurveld/Nuesink behaalde bij de kleine wagens wederom een eerste prijs met 172 punten. Freek is helemaal gek van de natuur en van de Achterhoek.
Tweede prijs, 166 punten voor Koolhoveheide. 'Koningin Inge van de KHV', die vorig jaar de vogel er af schoot, zit samen met Frank en hun kinderen Gijs, Guusje en Fien in hun wachtkamer van de voetpraktijk Bronckhorst.

Derde prijs, 150 punten voor Buurtschap Varssel 'koningspaar'. Het koningspaar van Varssel zijn Ard en Jenny Scheffer, met hun kinderen Marrit en Luc.
Vierde prijs, 146 punten voor Buurtvereniging De Noabers met 'koningspaar'. Dolf Verstege heeft de vogel er afgeschoten en zijn vrouw Wilma als koningin gekozen.
Vijfde prijs, 143 punten is voor Buurtschap Bekveld met 'Plofkraak'. Met het veranderen van economie en maatschappij veranderde ook de geldtransfers.

Gehuurde wagens
De prijzen bij de gehuurde wagens (wagens die elders al gelopen hebben) werden als volgt verdeeld: Eerste prijs, 207 punten voor Buurtvereniging 't Fort Halle met de wagen 'Panda's'. Het thema is dit jaar de geïmporteerde panda's van Ouwehands Dierenpark.

Tweede prijs, 197 punten voor Buurt van de Bielemansdijk met '100 jaar De Stijl', een Nederlandse kunstbeweging die in 1917 is opgericht door Theo van Doesburg.
Derde prijs, 193 punten voor Buurtschap Bekveld, 'Koningspaar'. Jan Meulenbrugge heeft zijn vrouw Elly als koningin gekozen.
Vierde prijs, 150 punten, CV De Peardeknuppels met 'De Peardeknuppels voor jong en oud'. De carnavalsvereniging wilde de 11de van de 11de onder de aandacht brengen.

Jeugd
Bij de jeugd is de eerste prijs voor Jorik, Julia, Eline, Daphne. Zij behaalden 30 punten.


www.emmhengelo.nl

1 reactie
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactmidden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=722,725,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>