Dolf Verstege is Schutterskoning van de Noabers. Foto: PR
Dolf Verstege is Schutterskoning van de Noabers. Foto: PR

Schitterend buurtfeest bij de Noabers

HENGELO - Buurtvereniging de Noabers uit Hengelo heeft weer een daverend buurtfeest achter zich liggen.

Vrijdagmiddag 30 juni
Om half zes 's middags had het bestuur van de Noabers alle senioren uitgenodigd om in de feesttent te komen bij de Goma. Hier werden de senioren welkom geheten door het bestuur. Zo konden ze lekker met elkaar koffie drinken en eventjes lekker bijkletsen. Tegen de klok van 18.00 uur kwam Party Centrum Langeler een overheerlijk buffet bezorgen. Onder het genot van een drankje en muziek konden de senioren heerlijk genieten van het buffet.

Tegen 20.00 uur was het buurtfeest ook voor alle leden geopend. De cabaretgroep Hoe?Zo! uit Vorden bracht de tent aan het lachen. Het was schitterend. De tent zat tot de nok toe gevuld van jong tot oud.

Zaterdagmiddag 1 juli
Om half twee kwamen de eerste kinderen bij de feesttent. In volle spanning wachtten ze tot de Clown Flop kwam. Vanwege het weer speelden de kinderen de spelletjes binnen in de tent, maar dat mocht de pret niet drukken. Buiten in de regen stond een grote stormbaan, waar desondanks toch gretig gebruik van werd gemaakt. De Clown maakte met ballonnen een mooi kunstwerk voor de kinderen, ook kregen de kinderen een overheerlijke suikerspin. Tegen 16.00 uur werden de ballonnen opgelaten.

Zaterdagavond
Om 19.45 uur was er het vogelschieten voor de heren en dames, het jeugdschieten en vogelknuppelen. Het eerste schot werd gelost door de koning van het afgelopen jaar Wilfried Spiekker. Daarna konden de schutters zich uitleven op de vogel. Na een mooi schot viel de vogel van zijn stokje. De dader dit jaar was Dolf Versteege, na 253 schoten. Dolf koos zijn vrouw Wilma tot koningin.Bij het jeugdschieten was het ook een spannende strijd. De trotse jeugdkoning van de Noabers is Lott Hissink.
Of het aan de vogel lag of aan de dames, maar met vogelgooien was het ook een zenuwslopende strijd. Met een schitterende onderhandse worp gooide Maria Berendsen de vogel van de paal.

Uitslagen
Vogelschieten: linkervleugel Andre Teunissen, rechtervleugel Hans Langwerden, kop Gerrit Pelgrum, staart Hans Langwerden, romp Dolf Versteege.
Jeugdvogelschieten: Lott Hissink.
Vogelgooien: linkervleugel Sigrid Barink, rechtervleugel Marieke Teunissen, kop Anne Zemmelink, staart Marieke Teunissen, romp Maria Berendsen.

Hierna barste het feest in de feesttent los onder leiding van AahNeeHe. Het duurde dan ook niet lang voordat het feestgedruis, dat doorging tot in de late uurtjes, losbarste.

Zondag
Het terrein van de Goma werd weer netjes opgeruimd, maar vele handen maken licht werk. Het bestuur kan terugkijken op een schitterend en zeer geslaagd buurtfeest.

1 reactie
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactmidden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=722,725,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>