Burgemeester Besselink overhandigt de koninklijke erepenning aan voorzitter Marcel Melgers van Keijenburgse Boys. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink
Burgemeester Besselink overhandigt de koninklijke erepenning aan voorzitter Marcel Melgers van Keijenburgse Boys. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink

Keijenburgse Boys ontvangt koninklijke erepenning

KEIJENBORG - Keijenborg kijkt terug op een zeer geslaagd eeuwfeest van de plaatselijke voetbalvereniging. Dat begon vrijdag al, toen Marianne Besselink de club de koninklijke erepenning overhandigde.

Door Luuk Stam

Met een heel weekend feest vierde Keijenburgse Boys op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli dat hun club 100 jaar bestaat.
De Memphis Maniacs en Wir Sind Spitze traden op, Roelof Luinge en Wim Kieft waren aanwezig voor een sportcafé, kinderen konden zich uitleven op een heus voetbalcircuit, er was een koffieconcert en het eerste elftal speelde tegen Oud FC Twente. Die wedstrijd ging zondagmiddag met 0-7 verloren, maar dat mocht de pret niet drukken.

De daadwerkelijke 100-jarige verjaardag valt kort na dit jubileumweekend. De vereniging is opgericht op 11 juli 1917, toen nog onder de naam UD. Dat stond voor Utele Dulci, oftewel het nuttige met het aangename verenigen. Steeds meer jonge spelers sloten zich in de jaren na de oprichting aan bij de club. Boeren stonden vrijwillig hun weiland af als voetbalveld.
De naam Keijenburgse Boys dankt de club aan meester Hoenderboom, die een schoolelftal oprichtte en samen met de kapelaan van het dorp de fundering legde voor het 'grote voetbal'.

Door de jaren heen waren er heel wat verhuizingen. In 1949 vestigde de vereniging zich aan de Pastoor Thuisstraat. In de jaren daarop investeerde Keijenburgse Boys in de velden en een nieuw sportcomplex, dat in 1972 de deuren opende.
Inmiddels is de club met 400 leden de grootste vereniging van Keijenborg, een vereniging die in het dorp een prominente plek inneemt. Van bijna elk huishouden is wel één gezinslid betrokken bij de vereniging. De betrokkenheid van het dorp bij de club en andersom is dan ook zeer groot.

Bij de opening van het jubileumweekend kwam er vrijdagmiddag waardering voor dit alles uit onverwachte hoek.
Burgemeester Marianne Besselink was aanwezig om namens Koning Willem-Alexander de koninklijke erepenning te overhandigen. "Je hoopt op dingen, maar dit is echt geweldig", reageerde voorzitter Marcel Melgers na die overhandiging. "Een gigantische eer. Dit betekent heel veel voor de club."

Ook ontving Keijenburgse Boys uit handen van KNVB-ambassadeur Gerard van Balveren een enorme oranje vlag met daarop het logo van de Nederlandse voetbalbond en de tekst 'Keijenburgse Boys 1917-2017'.
"We moeten nog wel een vlaggenmast vinden die deze vlag kan houden", grapt voorzitter Melgers. "Dat gaat ongetwijfeld lukken."


www.keijenburgseboys.nl

Facebook SV Keijenburgse Boys

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactmidden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=722,725,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>