Deelnemers van de voorspeelmiddag van Crescendo. Foto: PR
Deelnemers van de voorspeelmiddag van Crescendo. Foto: PR

Teun en Noortje verkozen tot Crescendo's slagwerker en blazer van het jaar

HENGELO - Het muzikale seizoen van de leerlingen van Christelijke Muziekvereniging Crescendo werd onlangs traditiegetrouw afgesloten met de strijd om de titel van Beste Slagwerker en Beste Blazer van het jaar. Van de slagwerkers mocht Teun Engels de wisselbeker in ontvangst nemen, van de leerlingen van de harmonie streek Noortje Jolink met de eer.

De competitie vond plaats tijdens de jaarlijkse voorspeelmiddag, waarin de leerlingen van zowel de slagwerkgroep als de harmonie hun vorderingen ten gehore brengen aan familie en vrienden. Maar liefst negen slagwerkers en acht blazers lieten – in wisselende samenstelling – hun kunnen horen. Ook het pas opgerichte leerlingenorkest verzorgde een optreden, onder leiding van Simone Ruesink.
Het repertoire was gevarieerd. Het publiek en de juryleden konden hun muzikale hart ophalen aan klassiekers als 'Vader Jacob' en 'English Countrygarden' door beginnende leerlingen, tot aan moderne nummers van Ed Sheeran en Adele van de meer gevorderde spelers.

Iedere leerling werd op zijn of haar eigen niveau beoordeeld en de juryleden prezen de leerlingen om hun inzet, samenspel en enthousiasme. De keuze voor de nieuwe bekerhouders was dan ook niet makkelijk. Na rijp beraad viel Teun Engels en Noortje Jolink deze eer ten dele.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactmidden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=722,725,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>