Prokkelaars en stageaanbieders, begeleiding, Jan Engels en Han van Esch tezamen. Foto: Liesbeth Spaansen
Prokkelaars en stageaanbieders, begeleiding, Jan Engels en Han van Esch tezamen. Foto: Liesbeth Spaansen

Vele prokkelstage certificaten uitgereikt

HENGELO - Alle cliënten van Puur Natuur gingen op 15 juni een dag of dagdeel stagelopen bij het bedrijf of persoon waar zij graag iets wilden leren of voor een dag wilden werken. De dag werd afgesloten met een gezellig samenzijn in de Remigiuskerk in Hengelo, waar wethouder Jan Engels van de gemeente Bronckhorst met veel plezier de certificaten uitreikte samen met Han van Esch van de Raad van Bestuur van Stichting Philadelphia Zorg.

Door Liesbeth Spaansen

De cliënten en hun stagebegeleiders werden aan het einde van de middag ontvangen met een glaasje bubbels en een plakje appelcake gesponsord door Bakkerij Hengelo. Enthousiaste ervaringen konden volop worden gedeeld.

Wethouder Jan Engels heette iedereen van harte welkom. "Ik vind het leuk dat jullie stage hebben gelopen, maar ook dat bedrijven en organisaties hieraan meewerken. Ik zie alleen maar blije gezichten en dat zegt genoeg." Twee jaar geleden ging Jan Engels mee naar de ProkkelSterrenslag. "Dat was ook hartstikke leuk om te doen. Ik heb gehoord dat jullie deze keer tweede zijn geworden, dus top!" Een enthousiast applaus volgde.

Han van Esch van Stichting Philadelphia vond het eveneens geweldig dat cliënten met een beperking de kans krijgen om kennis te maken met het bedrijfsleven, organisaties en overheidsinstanties. "Ik denk ook een uitgelezen kans voor al deze organisaties om kennis te maken met mensen met een verstandelijke beperking. En wat merken we? We zijn zo dicht bij elkaar. Laten we ervan uitgaan dat we allemaal bij elkaar horen, dat is het belangrijkste. Een prokkeldag is een geweldige kans en die hebben jullie gekregen." Hij herkende enkele cliënten van eerdere ontmoetingen.

Jan Engels en Han van Esch reikten de certificaten uit. Aan Stefan van Omme die bij SBS6, Hart van Nederland in Amsterdam zijn prokkelstage vervulde. Mariëlle Schlief werkte mee bij Blooms and More en Everley Hofman bij Bloemenboerderij Groot-Roessink, beide in Hengelo. Chanienke Nieman ging een dagdeel naar visagiste Henny Cijs en een dagdeel naar zangeres Rita Oldenhave. Thirsa Jansen liep stage bij visagiste Henny Cijs en fotograaf Wim Branderhorst. Laurie Uenk werkte een dag mee bij Kok bloemenservice in Warnsveld en Jozef Wissink bij Zorgboerderij De Bult in Toldijk. Joke Wiecherink liep mee met Anja Weustenenk in Hengelo en Miranda Tazelaar ging naar Bits2atoms in Zutphen. Marieke Langeler was bij de Welkoop Hengelo en Sarina Wiecherink bij het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen. Jet de Bruin ging een dagdeel naar Kapsalon Suzan in Steenderen en een dagdeel naar tekentherapeut Bertha Ruesink in Hengelo. Linde Geurts werkte mee bij Shop Melange, Hennie Cornelissen bij Let Scholten, beide in Hengelo en Marc Hoogvliet en Silvia Pleiter gingen naar de Ombudsman in Den Haag.

Ook de stagebedrijven kregen een certificaat, met een bloemetje erbij als blijk van waardering voor de gastvrijheid. "Het was weer een fantastische dag. Het bruist overal, van Den Haag tot Amsterdam, tot Warnsveld en vooral hier in de gemeente Bronckhorst. Dank jullie wel voor jullie inzet", besluit Anja den Bakker van Puur Natuur in Hengelo (Philadelphia).

Puur Natuur serveerde nog een lekker hapje en glaasje drinken voor bij het napraten en na de groepsfoto ging iedereen tevreden naar huis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden