Watermolen van Hackfort. Foto: Liesbeth Spaansen
Watermolen van Hackfort. Foto: Liesbeth Spaansen

Landschapskunst rond Kasteel Hackfort

VORDEN - De Stichting Kunst en Cultuur Bronckhorst, in samenwerking met kunstenaarsnetwerk het Web, de Keuken van Hackfort en Natuurmonumenten, organiseert in de zomermaanden een kunstwandelroute rondom kasteel Hackfort. Van 12 juni tot en met 10 september kunnen wandelaars, verspreid over kasteeltuin, vijvers, moestuin en weide, genieten van het werk van twaalf kunstenaars en tien dichters.

Dit jaar is werk te zien van gerenommeerde en merendeels Achterhoekse kunstenaars zoals Pim van Arkel, Iris burghout, Gebke Westra en Dries Olthoff, Piet Post, Marijke Schellekens, Hannah Blom, Marjolein Markink, Jan Opdam, Hermine Grob, Els Kaper-Klaver en leerlingen van het Almende College locatie Bleumers. Gezien het succes van het poëziepad in voorgaande jaren, zijn er van Jan Opdam en de Omsmeders (met de dichters Nico Arts, Bert Bevers, Pieter Bas Kempe, Hans Mellendijk, Lidwiene Vermeij, Jan Opdam, Helma Snelooper, Margót Veldhuizen, Anna Wiersma) twaalf puntdichten in een verassende vormgeving.
De kunstwandelroute bij kasteel Hackfort combineert uniek cultuurlandschap met een grote verscheidenheid aan natuur en agrarische cultuur met de verschillende uitingsvormen van hedendaagse kunst en brengt zodoende het beste van de Achterhoek - natuur, cultureel erfgoed, kleinschaligheid, gastvrijheid, humor en creativiteit - samen tot een mooie beleving van zomaar een zomerdag in Vorden. De kunstwandelroute is gratis toegankelijk mede dankzij een bijdrage van de gemeente Bronckhorst, de Keuken Van Hackfort en Natuurmonumenten.

Er is een informatiebrochure aanwezig met informatie over de route en de geëxposeerde kunstwerken. Deze is gratis verkrijgbaar bij de Keuken van Hackfort. Voor nadere informatie, neem contact op met Han van Oosterbos, Stichting Kunst&Cultuur Bronckhorst. Telefoon 06-53188605.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden