Keijenborgs Klompennat. Foto: Liesbeth Spaansen
Keijenborgs Klompennat. Foto: Liesbeth Spaansen

Toeristisch Platform opent klompenmakersroute

Algemeen

KEIJENBORG - Met de overhandiging van een routeboekje aan oud-klompenmaker Jo Hilderink (90) opent het Toeristisch Platform Hengelo & Keijenborg op zondag 18 juni de fietsroute 'Langs klompenmakers in Keijenborg en 't Hengelse Gooi'. Dit gebeurt om 15.00 uur op het Booltinkplein. Hier is ook een demonstratie van een klompenmaker en er is klompenbrood en klompennat te krijgen.

De nieuwe fietsroute is 24 kilometer lang en leidt langs tientallen plekken in de omgeving waar vroeger klompenmakers woonden en actief waren. Ook de grotere klompenmakerijen liggen op de route. Zo komen de fietsers langs de klompenmakerijen van Oldenhave, Branderhorst, Sueters en de gebroeders Willemsen. Het bijbehorende routeboekje kost 2 euro en is bij de opening te koop. Later is het boekje onder andere te verkrijgen bij het VVV-informatiepunt in de Albert Heijn in Hengelo.|
De fietsroute maakt deel uit van het project van het Toeristisch Platform dat Keijenborg weer als klompendorp op de kaart wil zetten. Op zondag 18 juni zullen op de route dan ook enkele klompenmachines in werking zijn. Houtzager Willem Besselink zal actief zijn aan de Zaarbelinkdijk, aan de Branderhorstweg zal een stoommachine draaien en ook aan de Hogenkampweg zijn machines te bewonderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant