Overhandiging van de stempels aan de 'boomeigenaren' de familie Oplaat. Foto: PR
Overhandiging van de stempels aan de 'boomeigenaren' de familie Oplaat. Foto: PR

Liefdesuiting wordt op creatieve wijze gered door Rowena Peters

VORDEN - In het landschap bij Kasteel Vorden trokken twee bomen de aandacht van Rowena. Hier waren namen ingekerfd en deze hadden een knalroze gespoten rand om de stam. De bomen zijn 'geblesseerd' en zullen aan het einde van het jaar worden gekapt. Geraakt door het feit dat de liefde die in deze bomen zo fraai is 'vereeuwigd' nu alsnog zal 'eindigen', inspireerde het Rowena tot een kunstzinnige ingreep. Op eigenzinnige wijze maakt Rowena de liefdesverklaringen weer 'oneindig'.

Rowena heeft meerdere 'boomeigenaren' via social media opgespoord. Eén boom bleek 'van' Marée, Bram en Ties te zijn. Opa Oplaat heeft zo'n tien jaar geleden de namen van drie van zijn kleinkinderen in de boom gekerfd. Deze inkervingen heeft Rowena met behulp van moderne lasersnijtechnieken in 3D gedupliceerd. Vervolgens heeft zij deze moderne gravure in spiegelbeeld gezet zodat er een stempel ontstaat.

De kunst4daagse Bronckhorst 2017 gaf Rowena Peters een inkijkje in het eerste jaar van haar studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan Artez. Zij exposeerde met haar werk bij restaurant de Rotonde in Vorden. Tijdens deze kunst4daagse overhandigde Rowena de stempels aan de diverse 'boomeigenaren' waaronder de familie Oplaat. De stempels zorgen ervoor dat de uiting van liefde niet in december bij de bomenkap stopt, maar dat deze bijzondere boodschap waar, wanneer en zoveel ze maar willen de wereld kan worden ingestuurd.

Daarnaast liet Rowena tijdens de kunst4daagse een film zien. Op deze film word de liefde geuit door middel van het plaatsen van met verf voorgekleurde ijsblokjes op een stuk textiel. Doordat Rowena er vervolgens een föhn op richt smelten de blokjes (zoals de bomen door de bomenkap verdwijnen) en word de liefdesuiting op abstracte wijze vereeuwigd in het textiel. Rowena kan de liefdesuiting nu letterlijk met zich meedragen en communiceren doordat ze van de textiel een modische sjaal heeft gemaakt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden