Winnaars van de Quintusloop Kidsrun. Foto: Liesbeth Spaansen
Winnaars van de Quintusloop Kidsrun. Foto: Liesbeth Spaansen

Lopers trotseren hitte tijdens vijfde Quintusloop

Algemeen

HENGELO - Zo'n honderd lopers liepen mee aan de vijfde Quintusloop zondag 28 mei. Dit was een lager deelnemersaantal dan voorgaande jaren, te wijten aan de voorspelling van tropische warmte. De organisatie had de ingeschreven deelnemers van tevoren tips gegeven om de hitte de baas te kunnen en de regen van de nacht ervoor had ook voor wat verkoeling gezorgd.

Door Liesbeth Spaansen

Uiteindelijk viel de warmte dus mee en door de diverse voorzorgsmaatregelen die de organisatie had genomen, zoals extra water bij de start, onderweg en bij de finish en een sproeier onderweg waren de afstanden goed te doen. De sfeer op het terrein rond Sporthal de Kamp was gezellig en sportief. De vele vrijwilligers zorgde ervoor dat alles vlot verliep.

De jongste deelnemers kregen een goede warming-up door Isa Seesing, waarna zij goed voorbereid aan de start verschenen. Het startschot van de kidsrun werd gedaan door wethouder sport Jan Engels. Deze groep liep twee rondjes om de sporthal, waarna ook meteen de prijsuitreiking kon plaatsvinden. Bij de jongens kwam Mick Peppelinkhausen uit Doetinchem als eerste over de finish. Tweede was Jay Scheffer uit Keijenborg en als derde eindigde Rinze Zuurveld uit Hengelo. Meike Lahuis uit Hengelo kwam als eerste meisje over de streep, gevolgd door Nienke Salari uit Doetinchem en Fabianne Bernabela uit Hengelo.
Voor de start van de tien kilometer kreeg Jan Engels, de wethouder van sport de gelegenheid om de deelnemers toe te spreken. "De Quintusloop is vijf jaar geleden begonnen vanuit de Sportweek en nog steeds een mooie loop. Het tekent de sfeer dat we hier met elkaar voordat we beginnen een rondje van de zaak krijgen." Hij doelde op het water dat bij de start aanwezig was. "Het is warm, doe rustig aan, houd alles heel, maar veel plezier."
Winnaar Mick Peppelinkhausen van de kidsrun mocht het startschot geven van de vijf kilometer. Het Dweilorkest van Concordia stond halverwege de route en zorgde voor een vrolijke noot. Bij de start/finish stonden speaker Jeffrey van Londen en DJ Dion Wolff om het geheel op te luisteren. Al met al een warme maar wederom goede sportieve activiteit, waarover de organisatie al beslist heeft: volgend jaar komt er weer een nieuwe editie.

De snelste hardlopers zijn:
Man, 5 km: Jordy Kloet uit Doetinchem; Vrouw, 5 km: Monique Elfrink uit Didam; Jonge jeugd 5 km: Evan Oosterink uit Zelhem; Man, 10 km: Thomas Konings uit Groenlo; Vrouw, 10 km: Nicollette Ibink uit Hengelo. De volledige uitslag is te zien op www.uitslagen.nl. Foto's komen te staan op facebook en de website van Quintusloop.


www.quintusloop.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant