Pax 10 kampioen. Foto: Wesley Kok
Pax 10 kampioen. Foto: Wesley Kok

Pax 10 kampioen Reserve zevende klasse

HENGELO - Pax 10 is zondag 7 mei kampioen geworden van de Reserve zevende klasse 14. Omdat concurrent Zeddam-Sint Joris 3 tegen VV Viod 9 had verloren, kon Pax 10 bij een overwinning op Keijenburgse Boys 5 kampioen worden. Uiteindelijk werd Keijenburgse Boys met 2-0 verslagen door goals van Chiel-Jan Lenderink en aanvoerder Peter Eskes. Daardoor kwam Pax 10 zeven punten los te staan van directe concurrent Zeddam-Sint Joris 3, met nog twee wedstrijden op het programma een onoverbrugbare achterstand.

Na de wedstrijd barstten de festiviteiten rond het kampioenschap los op sportpark 't Elderink. Rond drie uur werd de platte wagen het terrein opgereden en kon er een rondje gemaakt worden door Hengelo, Keijenborg en Varssel. Aansluitend was er een barbecue bij sponsor Vakgarage Hans Sloot, om vervolgens weer een uitgebreide ronde door Hengelo te maken. Na een drukbezochte receptie in de kantine van Pax werden de festiviteiten voortgezet in de cafés in Hengelo.
Pax 10 is een elftal dat acht jaar geleden is opgericht door Daniel Menkveld en Werner Burghout samen. Vele jaren waren zij dichtbij een kampioenschap, maar werd er net naast die felbegeerde titel gegrepen. Met de huidige selectie van 21 man is het dit jaar toch gelukt, wat meteen ook promotie heeft opgeleverd naar de Reserve zesde klasse.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden