Achterhoekse zijspancrossers in Top 10 bij ONK Oss. Foto Albert Schreuder
Achterhoekse zijspancrossers in Top 10 bij ONK Oss. Foto Albert Schreuder

Achterhoekse zijspancrossers in Top 10 bij ONK Oss

REGIO/OSS - De zijspancrossers uit de Achterhoek die aan de ONK's deelnemen streden zondag in Oss op het voorste front. Achter winnaar Bax/Musset eindigde Lochemer Daniël Willemsen, die de tweede manche won, als tweede, Gert van Werven uit Terborg als vierde, Koen Hermans uit Hengelo als zesde en Mike Keuben uit 's-Heerenberg als achtste. Bij het NK Zijspannen stonden Bjorn Roes en Peter Beunk opnieuw op de hoogste trede van het podium met Nike Sesink en Roy Bijenhof naast zich als derde.

De eerste manche van het ONK kende op het stoffige circuit De Witte Ruysheuvel een verassende winnaar in het gelegenheidsduo Veldman/van den Bogaart. Zij namen direct de leiding om deze niet meer af te staan, al kwamen Bax/Musset na een slechte start en een indrukwekkende inhaalrace nog akelig dichtbij. Van Werven behaalde met Van der Putten een voortreffelijke derde plaats. Willemsen en Bax kwamen in de eerste manche niet verder dan een negende plek. De start was redelijk, maar liggend op een derde positie kregen ze mechanische problemen waardoor het zijspan minder vermogen had en met een negende plek genoegen moest nemen. Ook Hermans/van Gaalen reden geen gelukkige manche. Bij een crash werd Hermans geraakt en moest met veel pijn verder rijden, zodat er niet meer in zat dan een dertiende positie.

De tweede manche verliep heel anders. Veldman begon weer aan kop voor Hermans en Dierckens. Willemsen wist de laatste twee te passeren en toen Veldman door pech uitviel, nam Willemsen de koppositie over om deze niet meer af te staan. Bax/Musset hadden opnieuw een slechte start en moesten weer aan een inhaalrace beginnen. Daar slaagden ze in, maar het gat met Willemsen was te groot. De tweede plaats was voor Bax genoeg voor de dagzege, met Willemsen als tweede. Hierachter wist Team Hermans zich te revancheren met een derde plaats na een goede race. Van Werven kwam dit keer als zevende over de finish. Zowel Willemsen, Hermans als Van Werven waren uiteindelijk tevreden over de cross in Oss en reizen deze week met een goed gevoel naar Oekraïne voor de Grand Prix op 7 mei.

Dagklassement ONK Oss: 1. Bax/Musset 90 punten, 2. Willemsen/Bax 82, 3. Dierckens/Rostingt 76, 4. Van Werven/van der Putten 75, 5. Wilkinson/Chamberlain 70, 6. Hermans/van Gaalen 69, 7. Santermans/Daiders 66, 8. Keuben/Snell 66. Tussenstand na 3 ONK's: 1. Bax/Musset 231, 2. Willemsen/Bax 210, 3. Santermans/Daiders 176, 4. Dierckens/Rostingt 171, 5. Veldman/van der Putten 164, 6. Wilkinson/Chamberlain 159, 7. Hermans/van Gaalen 155, 8. Van Werven/van der Putten 142. Tussenstand bij NK Zijspannen na 5 races: 1. Roes/Beunk 800 (netto), 2. Vos/Eggink 724, 3. Sesink/Bijenhof 707, 4. 8.Garritsen/Wiegerinck 658.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden