Percussion Ensemble Concordia tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Foto: PR
Percussion Ensemble Concordia tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Foto: PR

Percussion Ensemble Concordia behaalt elfde plaats op NK

HENGELO - Op zaterdag 22 april zijn de slagwerkers van Concordia elfde geworden op het ONSK te Nunspeet. De groep is goed op weg met een puntenaantal van 80,17 punten.

In 2015 is het Percussion Ensemble, samen met dirigent Gilbert Wientjes, een nieuwe weg ingeslagen. Dit bleek een goede keuze. Nadat ze in oktober 2016 meegedaan hebben met de 'Sla je slag Cup' en daar 74 punten behaalden, is de groep aardig in punten gestegen, dus ook in niveau. Er is een mooie stijgende lijn bij het twaalftal slagwerkers.
Kwetsbaar is de groep wel, dertien slagwerkgroepen moesten tijdens het ONSK hetzelfde stuk spelen, voor een geblindeerde jury (die in een dichte tent zat). Sommige groepen waren met wel twintig slagwerkers, waardoor er meer volume ontstond en partijen gedubbeld konden worden. Men kon dan meer risico nemen en elkaar opvangen. Het is dus een erg knappe prestatie van deze groep om als elfde te eindigen.
Het doel van de deelname aan het ONSK was niveauverbetering, ervaring op doen tijdens een topevenement en vooral plezier hebben in het muziek maken. Dit hebben ze als groep meer dan waar gemaakt, u zult vast nog meer gaan horen van deze talentvolle groep.
Nieuwe leden zijn bij Percussion Ensemble Concordia meer dan welkom. Kom gerust eens een kijkje nemen op de maandagavond in muziekgebouw De Hietmaat, Zelhemseweg 15 te Hengelo.


www.concordia-hengelo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden