Enthousiast en fanatiek beginnen de kinderen aan de sponsorloop. Foto: Alice Rouwhorst
Enthousiast en fanatiek beginnen de kinderen aan de sponsorloop. Foto: Alice Rouwhorst

Rennen om te kunnen klimmen

STEENDEREN - Het ene koppie was nog roder dan het andere. Ieder kind rende of zijn leven er vanaf hing. Gelukkig stond dat niet op het spel, maar wel de hoogte van het te verdienen bedrag. Hoe meer rondjes, hoe meer geld er in het laatje kwam.

Door Alice Rouwhorst

Leerlingen van de Pannevogel liepen afgelopen vrijdag een sponsorloop met als doel voldoende geld in te zamelen voor een te gek speel/ klimtoestel. Het ligt in de bedoeling dat deze geplaatst wordt op de groenstrook tussen het schoolgebouw en de voetbalvelden van Basteom, zodat de jeugd er na schooltijd ook heerlijk op kan spelen.

Na de lunchpauze gaf juf Marian het startsein voor de loop. De kinderen van de onderbouw renden rond het schoolgebouw en de bovenbouw om de witte lijnen van het naastgelegen hoofdvoetbalveld. Bij aanvang van de loop was er al ruim 3500 euro opgehaald aan een vast sponsorbedrag, voldoende voor een klein klimtoestel. Elke gesponsord rondje meer, bracht de kinderen dichterbij een groter en hoger toestel.

Moe en dorstig
Ondanks dat ze de ochtend al fanatiek gesport hadden tijdens de Koningsspelen op het schoolplein, de tennisbaan, het zwembad en de sporthal hadden de meesten nog voldoende energie over voor meerdere rondjes. De aanmoedigingen van schoolgenootjes en de vele (groot) ouders die waren komen kijken, hielpen hen daarbij. Na elke ronde kreeg de loper een elastiekje om zijn pols geschoven door middelbare scholieren. Zij hielpen deze dag enthousiast mee. Sommigen deden dit voor hun maatschappelijke stage.

De leerlingenraad van de Pannevogel, die al afbeeldingen van verschillende klimtoestellen bekeken heeft, komt na de vakantie weer bij elkaar. Ze weten dan wat de totale opbrengst is van de sponsorloop en kunnen op basis daarvan een keuze voor een klimtoestel maken.

Dat het een mooi eindbedrag wordt is wel zeker, want er waren heel veel elastiekjes uitgedeeld.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden