Velen genoten met een hapje en drankje van het paasvuur in Baak. Foto: Liesbeth Spaansen
Velen genoten met een hapje en drankje van het paasvuur in Baak. Foto: Liesbeth Spaansen

Paasvuur van heinde en verre zichtbaar

BAAK – Het hoge paasvuur dat in Baak door KOS Baak en Open Jeugd- en Jongerenwerk Baak op eerste paasdag 16 april werd ontstoken, was van heide en verre te zien. Daar kwamen paasvuurliefhebbers graag van heide en verre naartoe om van dichtbij te bekijken.

Door Liesbeth Spaansen

Ruim voor 20.00 uur kwam het publiek al naar de Bontekoeweg. Op de Zutphen Emmerikseweg werd het verkeer begeleid en konden de mensen veilig oversteken. Bij de entree stonden vrijwilligers klaar om de vrijwillige bijdragen te ontvangen voor de activiteiten van de jeugd. De paashaas begroette vooral de kinderen met heerlijke chocolade paaseitjes. De bult zelf was op dat moment nog een fijne plek om in te klimmen en klauteren. In de tent was een buitenbar van Herfkens neergezet voor een biertje of ander drankje en een hapje. Alles bij elkaar genoeg ingrediënten voor een mooie avond.

Na het ontsteken van het paasvuur door jongeren, sloegen de vlammen al snel om zich heen. Het droge, windstille weer zorgde ervoor dat de bult als één grote fakkel bleef branden. Het publiek had door de enorme hitte wel afstand genomen.

Het vuur zorgde ervoor dat de bult toch langzamerhand kleiner werd, waarna de gezinnen tevreden huiswaarts keerden. In Eetcafé Herfkens kon vanaf 21.30 uur nog worden genoten van livemuziek van de Coverband Miss Tuesday.


Foto's staan op www.facebook.com/kermisbaak

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden