Turnsters van DOG Baak. Foto: DOG Baak/Mandy Mennink
Turnsters van DOG Baak. Foto: DOG Baak/Mandy Mennink

Medailles en finaleplaatsen voor turnsters DOG Baak

BAAK - Zaterdag 1 april konden de turnsters van dans- en gymvereniging DOG Baak de vijfde divisie zich plaatsen voor de regiofinale turnen. Zaterdag 8 april was het de beurt aan de turnsters van de zesde divisie en de pré-instappers.

Op 1 april trapten Diede Kornegoor, Marit te Meerman en Bente Reindsen de wedstrijd af. Er werd stabiel geturnd. Marit wist met de koprol op de balk te blijven en haalde hiermee een negende plaats. Diede werd keurig achtste. Bente behaalde zelfs een zilveren medaille. Bente en Diede hebben zich hiermee geplaatst voor de regiofinale. Marit staat reserve.

Jeugdturnsters lieten enorme vooruitgangen zien

De jeugdturnsters lieten enorme vooruitgangen zien. Bij jeugd 2 wisten Ilse Heebink, Zoe Cremers en Chayenne Wiskamp alle drie op de balk te blijven staan. Zij behaalden op dit onderdeel de beste cijfers van hun categorie. Zoe werd achtste, Ilse vierde en Chayenne eerste. Hiermee heeft Chayenne zich geplaatst voor de regiofinale. Zoe staat reserve.

Lisa Kornegoor en Mila Potic turnden in dezelfde wedstrijd op de andere baan. Ook zij wisten zichzelf te verbazen. Lisa zette een enorm strakke vloeroefening neer en werd uiteindelijk twintigste. Mila behaalde een tweede plaats op het onderdeel sprong. In de totaaluitslag werd zij vijfde. Mila heeft zich hiermee geplaatst voor de regiofinale. Louke Woestenenk sloot de wedstrijddag af met een monsterscore op vloer. Zij werd tiende in een groot deelnemersveld. Ook Louke heeft zich geplaatst voor de regiofinale op 13 mei in Doetinchem.

Topprestaties jongste turnsters
Zaterdag 8 april was het de beurt aan de jongste meiden van de turnselectie. De pré-instappers hadden zich goed voorbereid en er werd strak geturnd. Kim Roerdink liet zien dat zij de oefeningen keurig uit het hoofd had geleerd. Zij werd netjes vijftiende. Elise Attema toonde dat ze een kanjer op de balk is en werd derde op dat onderdeel. Ze eindigde in totaal op de veertiende plaats.

Emme Jolink turnde erg netjes en liet veel vooruitgang zien op het onderdeel sprong. Ze werd zevende. Isis van Leussen blonk uit op vloer, daar behaalde ze een eerste plaats. Ze eindigde als vierde in de totaaluitslag. Dewi Franken had goed geoefend op het onderdeel brug en turnde ook de andere onderdelen erg stabiel. Hierdoor kon Dewi de bronzen medaille in ontvangst nemen. Carmen Brouwer wist door strak en netjes te werken de zilveren medaille te behalen. Mirte Reindsen maakte het feest compleet. Door een mooie handstand op de balk en verder erg netjes te werken, wist zij de gouden medaille te behalen.

Diezelfde dag was het de beurt aan de meiden van de zesde divisie. Sara Wolbrink, Ieke Hogendoorn en Marit Huitink. Zij hebben met veel plezier geturnd die dag. Marit wist zelfs een eerste plaats te behalen op het onderdeel balk. Erg knap. In de categorie instap d3 werd Sara achttiende en Ieke negentiende. Marit werd zesde in de categorie Junior G.

Zaterdag 15 april zullen Emma Messing en Mijke Lichtenberg hun finale turnen voor de vierde divisie. Veel succes gewenst.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden