Hermans/van Gaalen tijdens de persdag in Oldebroek. Foto: Freddy Driezes
Hermans/van Gaalen tijdens de persdag in Oldebroek. Foto: Freddy Driezes

Team Hermans vol zelfvertrouwen naar Oldebroek

Eerste Grand Prix Zijspancross

HENGELO/OLDEBROEK - De beste zijspancrossers van de wereld beginnen tijdens het Paasweekend in Oldebroek weer aan een nieuw seizoen. In veertien Grand Prixraces zal worden uitgemaakt wie het duo Hendrickx/van den Bogaart mag opvolgen en zich de nieuwe wereldkampioen van 2017 mag noemen. Nederland heeft dit jaar enkele sterke troeven. Grote favoriet is het team van Bax/Musset. Ook de Achterhoekse liefhebbers rekenen op podiumplaatsen voor de combinaties Willemsen/ Bax en Hermans/van Gaalen.

Tevreden na ONK's
Na de twee ONK-wedstrijden in Lochem en Varsseveld reist Koen Hermans vol zelfvertrouwen naar Oldebroek. De twintigjarige Hengeloër was dik tevreden over de resultaten.
"In Lochem hadden we een keer pech, maar de andere manche reden we ijzersterk. We eindigden als tweede zelfs nog voor Bax/Musset. In Varsseveld ging het ook prima met een derde plaats. Jammer was dat daar de tweede manche niet kon worden afgemaakt door de invallende duisternis, want we zaten weer bij de top 3. Het belangrijkste was dat we met de snelsten mee konden. Technisch loopt alles prima en Kenny en ik raken steeds beter op elkaar ingespeeld, zodat we nog meer progressie hopen te boeken. We hebben de afgelopen tijd goed getraind in Genk en Halle om de goede vorm vast te houden."

Spanning in Oldebroek
Ook dit jaar rijdt de combinatie op een VMC/Zabel zijspan met Reiger-schokbrekers. Vorig jaar begon het seizoen stroef, mede door allerlei kinderziekten aan de motor. Die zijn inmiddels verholpen, zodat Hermans veel zin heeft in de eerste Grand Prix.
"Daar is het altijd fijn rijden op een mooi circuit met veel Achterhoekse supporters. Vooral de tafelberg is spectaculair. Achter Bax/Musset ligt alles dicht bij elkaar. Tijdens de ONK's ging het tussen de teams van Willemsen, van Daele, Veldman, Santermans en ons. Browne en Wilkinson moeten nog wennen aan een nieuwe bakkenist, maar zullen ook wel meedoen in de top 10. In Oldebroek komen daar Vanluchene, Giraud en Cermak nog bij. Maar de Nederlanders zijn in het zand in het voordeel. In elk geval heb ik er zin in en zullen ze rekening met nummer 8 moeten houden!"

In Oldebroek worden de kwalificatiewedstrijden op zaterdag 15 april verreden. Zo'n 48 combinaties moeten zich kwalificeren voor de Grand Prix van maandag 17 april (Tweede Paasdag) waar dertig teams aan zullen deelnemen. Oldebroek is de eerste Grand Prix in een reeks van veertien wedstrijden, die ook afgesloten zal worden in Nederland op 17 september in Markelo. Met hopelijk een Nederlandse wereldkampioen!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden