Gea Moser met oud-sponsorkind Maria Elena. Foto: KinderhulpDomRep
Gea Moser met oud-sponsorkind Maria Elena. Foto: KinderhulpDomRep

70-jarige oma Gea vraagt: 'Wil je mij sponsoren voor de hoge noot?'

WARNSVELD/STEENDEREN – Ondanks haar hoogtevrees gaat Gea Moser (70) de uitdaging aan: het lopen op de 'Caminito del Rey', het 'Koningspad' bij El Chorro, ten noordwesten van Malaga, Spanje. Op 31 maart gaat ze de tocht aan. Tevens een sponsortocht voor een goed doel: de aanschaf van instrumenten voor de muziekschool van haar oud-sponsorkind Maria Elena uit de Dominicaanse Republiek.

Haar hele leven heeft Gea Moser al last van hoogtevrees en probeert ze daar tegen te strijden. De angst zit hem niet in het omhoog gaan, maar naar beneden of op hoogte moeten blijven en zien waar ze is. De meeste mensen komen nooit van hun hoogtevrees af. Zelf kan ze bij het ophangen van de was op het balkon nog steeds niet dicht aan de rand komen….

Toch wil ze de uitdaging aan gaan want angsten zijn er om ze te bevechten. Zij kreeg voor haar 70ste verjaardag de 'Caminito del Rey' cadeau. Het 'Koningspad' ligt bij El Chorro, ten noordwesten van Malaga, Spanje. Ooit was het de gevaarlijkste wandelweg ter wereld, nu is het pad gerenoveerd en beveiligd.

Het is een circa 3 kilometer lange wandelweg over een smal balkon dat in een 400 meter diep ravijn op 100 meter hoogte boven de rivier tegen de steile rotswanden is geklemd. Op sommige plaatsen bestaat het plankier uit een glazen vloer, om meer van het uitzicht te kunnen genieten… Die plekken vooral vreest Gea, dan zal zij onder haar voeten door de afgrond inkijken.

Op 31 maart gaat ze de tocht aan. Geschatte tijd 3 à 4 uur, maar ze denkt meer nodig te hebben omdat het klimmen zwaar is. "Als je er aan begint, moet je doorgaan want er is echt geen weg terug op de Caminito," zegt Gea. "En ik dacht: als er dan toch een prestatie geleverd moet worden, kan ik me wel laten sponsoren voor een goed doel: de aanschaf van instrumenten voor de muziekschool 'Fedujazz' van mijn oud-sponsorkind Maria Elena uit de Dominicaanse Republiek. Zij heeft die school opgericht in het zeer toeristische Cabarete om jongeren de kans te geven via muziek te ontsnappen aan armoede en de gevaren van drugs en andere criminele activiteiten. Zelf heeft Maria Elena dankzij het Nederlandse sponsorprogramma kunnen studeren en ze is advocaat geworden. Nu geeft ze jongeren de kans door muziek te maken ook het leven mooier te maken. Een schitterend initiatief!"

Daarom gaat oma Gea voor de hoge noot de hoogte in en vraagt: "Wil jij me sponsoren?"
Maak dan een bijdrage over op: NL74RABO 0361 1205 08 t.n.v. Kinderhulp Dominicaanse Rep. o.v.v Hoge noot.

Wilde Ganzen steunt deze actie. Wie een berichtje wil om te horen of oma Gea erin slaagt die tocht op grote hoogte te volbrengen, zet zijn of haar e-mailadres bij de overboeking en krijgt dan via de mail bericht en een bedankje.


www.facebook.com/KinderhulpDomRep
www.kinderhulpdomrep.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden