Zwols Vocaal Ensemble. Foto: Joop van Putten
Zwols Vocaal Ensemble. Foto: Joop van Putten

Zwols Vocaal Ensemble concerteert in de Remigiuskerk

Zwols Vocaal Ensemble concerteert in Remigiuskerk

STEENDEREN - Het Zwols Vocaal Ensemble (ZVE) onder leiding van Martien Hovestad zal zondag 2 april een concert verzorgen in de Remigiuskerk te Steenderen. De toegang is gratis, er is een collecte bij de uitgang. Het thema van het concert is 'Licht en Hemel'. Aanvang 15.00 uur.

Het programma is samengesteld naar aanleiding van het koorwerk 'Faire is the Heaven' van William Harris. Alle koorwerken bevatten teksten die met het thema 'Licht en Hemel' te maken hebben. Het programma bestaat louter uit a capella werken, afgewisseld met gedichten en muziekstukken door basklarinettist Gerard Zuyderhoff. Dirigent Martien Hovestad componeerde een drietal korte muziekstukken, 'Introïtus' en 'Intermezzi' voor de basklarinet. Speciaal voor dit concert schreef hij een compositie voor a capellakoor en basklarinet op een tekst van Anna Hoogendoorn, 'Licht en leven'. Er zijn werken te horen van Thomas Tallis, Johannes Brahms, Diego Ortiz, Duarte Lôbo, Edvard Grieg, John Tavener, Morten Lauridsen, en William Harris.

De gedichten worden verteld door Gerard Zuyderhoff. Na het gedicht 'Graf te Blauwhuis' van Gerard Reve zingt het koor 'Warum ist das Licht gegeben, Op. 74' van Johannes Brahms. Het gedicht 'Tijd' van Rutger Kopland past als inleiding bij 'Funeral Ikos' van John Tavener. Met het gedicht 'Genesis' van Ida Gerhardt wordt het concert besloten met 'Faire is the Heaven' van William Harris. Een grootse compositie voor twee vierstemmige koren.

Kijk op de site voor meer informatie.


www.zwolsvocaalensemble.nl


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden