Sigrid Verbruggen exposeert ook kleurrijke tulpen. Foto: Liesbeth Spaansen
Sigrid Verbruggen exposeert ook kleurrijke tulpen. Foto: Liesbeth Spaansen

Kennismaken met kunst4daagse deelnemers rondom Zelhem

Kleurrijk werk van Sigrid Verbruggen

Door Liesbeth Spaansen

BRONCKHORST – De kunst4daagse Bronckhorst wordt dit jaar gehouden van Hemelvaartsdag 25 t/m zondag 28 mei. Voor de elfde keer openen vele kunstenaars, galeriehouders en (gelegenheid)kunstlocaties hun poorten voor een breed publiek. Deze week aandacht voor de (fiets)route in en rond Zelhem. De locaties van de deelnemers zijn herkenbaar aan de vlag, beachvlag of banner.

De route start en eindigt in het centrum van Zelhem, 'Het Groene Hart van de Achterhoek'. Vijf deelnemers hebben hun ateliers opengesteld.

Hans Hayen (81)
JonatHanS kunstatelier is gelegen aan de Troelstrastraat 15 in Zelhem. Hans Hayen heeft een eigen stijl. Elk schilderij heeft sprekende kleuren, een magische sfeer en een bol die steeds terugkomt.

Carolien Harteveld en Pam Hessels (82)
Aan de Turfweg 29 in Zelhem laat Carolien haar schilderijen zien, met als onderwerpen boerderij- en huisdieren en bos- en winterlandschappen. Pam combineert dichten en schilderen. Zij heeft zeegezichten en andere type landschappen, met hierin de verbinding tussen woord en beeld.

Henriette Hemels (83)
In Atelier Hemels aan de Dorpsstraat 66 in Halle laat Henriette bronzen sculpturen zien, gekenmerkt door een persoonlijke, trefzekere toets binnen een doordachte compositie. Haar gast tijdens deze kunst4daagse is fotografe Nienke Vallentgoed.

Sigrid Verbruggen (84)
Het is de derde keer dat Sigrid Verbruggen meedoet aan de kunst4daagse. Ze woont in een tot woonhuis verbouwde boerderij, buitenaf aan de Halsedijk 13 in Halle-Heide. In de stal staan Lakenvelder koeien en de hond groet de gasten vriendelijk.

In de schuur heeft zij haar eigen atelier, workshop- en cursusruimte gerealiseerd, die voor de kunst4daagse zal worden ingericht als expositieruimte: Lichtstreken. Enthousiast vertelt zij over haar plannen. "De tafels gaan opzij en er komen blokken waar schilderijen mooi kunnen hangen. Ik hoop ook op mooi weer, want dan kunnen we naar het terras. Het plan van de cursisten is om een kunstmarkt te houden."
Het werk van haar cursisten is heel divers, creativiteit in de ruimste zin van het woord. "Ik laat ze maken wat bij ze past. Zij hebben, net als ik, een eigen handschrift. De een werkt heel secuur terwijl een ander graag buiten de lijntjes werkt. Hoe leuk is dat?"

Sigrid vindt het altijd weer bijzonder als mensen goed naar haar werk kijken, lagen en diepten zien en vragen gaan stellen. Voor haar heeft elke lijn heeft een eigen poëtische waarde, afhankelijk of deze met penseel, spons of rollertje is gemaakt. Ze verwerkt symboliek in haar kleurrijke werk. Graancirkels, DNA en vogels zijn terugkerende elementen. "Daarmee leg ik direct verbindingen tussen mijzelf en de mensen om mij heen, met de omgeving en alles wat leeft. Als een werk je raakt, sijpelt de informatie ook door", legt ze uit. "Er mag meer kleur, liefde en lol in de wereld zijn. Ik draag daar graag aan bij met vrolijke, kleurrijke werken."

Collectief de Boerderij (85)
De Boerderij Zelhem aan de Meeneweg 4 is landelijk gelegen aan de rand van Zelhem. Het is een plek waar creatieve activiteiten ontplooid kunnen worden. Vijf teken- en schildergroepen, de beeldhouw- en de boetseergroep laten hun werken (zowel figuratief als abstract) zien.

Alle routes staan op de website en in de brochure die u bij weekblad Contact in week 19 ontvangt.


kunst4daagsebronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden