Een gouden plak voor jeugdturner Jean-Gardy Lootsma. Foto: PR

Jongens Achilles door naar turnfinale

Algemeen

HENGELO – De jongens van Turnvereniging Achilles turnden de tweede plaatsingwedstrijd op 18 februari in Lochem. Eindelijk een wedstrijd lekker dicht bij huis. Want meestal rijden zij richting Putten, Harderwijk of Hattem.

Met de eerste wedstrijd nog in het geheugen waren er verschillende verbeterpunten waar ze aan gewerkt hadden. Zo gingen de jongens vol zelfvertrouwen de turnzaal in. Als eerste van de dag waren Lasse Harmen en Quintin Uittenboogaart aan de beurt. Zij turnden beiden een zeer stabiele wedstrijd. Lasse (intap 15) turnde zich met sprong 14.800 en voltige 17.800 naar een eerste plaats. Bij de volgende onderdelen op vloer, brug, rek en ringen was de concurrentie sterk, maar een eindklassering met in totaal vierde plaats is super netjes gedaan. Quintin (instap 13) was heel gemotiveerd en wilde het beslist beter dan de vorige wedstrijd. Zijn beste onderdeel was vloer 18.950, waarmee hij een mooie tweede plek bemachtigde. Quintin behaalde in het eindtotaal een zesde plaats. Super gedaan in een groot veld met 22 deelnemers.

In de tweede wedstrijd ging Rens Kafoe (pupil 12) de strijd aan in een sterk deelnemersveld. Maar er werd netjes gewerkt, hoge scores waren er op vloer 18.050 en rek 18.650, daar turnde hij zich dan ook mooi in de top 3, met als eindresultaat een zesde plaats op de ranglijst. Net geen finale plaats, want de eerste vijf deelnemers gingen maar door naar de finale. Maar wie weet als eerst reserve is er best kans om nog meer te kunnen turnen, dus duimen maar.

Derde en laatste wedstrijd van de dag werd geturnd door Jorrit en Iwan Kornegoor en Jean-Gardy Lootsma. Jorrit (pupil 14) had echt een super dag waarbij hij zich op drie toestellen in de top twee turnde met mooie cijfers voor vloer 16.350, voltige 16.850 en sprong 18.250. Geweldig resultaat. In het totaal werd Jorrit zevende. Gelukkig zijn er nog toestellen waar ze aan kunnen werken zodat ook voor brug , rek en ringen mooie cijfers komen. Iwan (jeugd 12) had echter niet helemaal zijn dag. Er waren op de onderdelen ringen en rek nog wel wat puntjes bij te smokkelen, hier gaat hij mee aan de slag. De hoogste scores voor Iwan waren op vloer 15.300, brug 18.000 en rek 16.500. In het totaal werd Iwan heel netje 4e Trots zijn wij op je mooie resultaten.

Jean-Gardy (jeugd 11) was deze dag in topvorm en het leek wel of hij kon toveren. Alles lukte gewoon. Op de zes onderdelen die er in het herenturnen geturnd worden, behaalde hij viermaal een eerste plaats en tweemaal een tweede plaats. Hij wist zichzelf echter vier volle punten los te turnen van nummer twee, top hoor. Zo was er dan ook een mooie podiumplaats voor Jean-Gardy weggelegd met een gouden plak. Totaalscore na zes toestellen 108.400 punten.

Achilles kan terugzien op een mooie wedstrijd voor zijn jongens waarbij ze allemaal in de top 7 zijn geëindigd. Op naar de District finale op 18 maart te Putten en de toestelfinales op 1 april te Harderwijk. Met dank aan de trainsters en begeleiders van deze lange turndag.