Jelmer Cuppers en Gerrit Stegeman, eerste prijs HD6. Foto: PR
Jelmer Cuppers en Gerrit Stegeman, eerste prijs HD6. Foto: PR

Sneeuw onderbreekt Oliebollen Dubbeltoernooi

HENGELO - Het Plus Hans Eland Oliebollen Dubbeltoernooi op HLTC Het Elderink op vrijdag 13 januari werd halverwege onderbroken door ernstige sneeuwval. Van donderdag 9 tot en met zondag 12 februari werd het toernooi voortgezet.

Het was een flink gepuzzel om de resterende 84 wedstrijden opnieuw in te plannen. Helaas moest een aantal spelers afzeggen in verband met vakantie en werk, maar gelukkig konden alle poules naar waarde worden voortgezet. Dit was mede te danken aan de bereidheid van alle betrokken spelers.

De weersverwachting leek aanvankelijk perfect. Des te dichter het weekend naderde, des te groter werd echter de kans op sneeuwval. Donderdag en vrijdag kon er gewoon gespeeld worden. Zaterdagmorgen lag er een klein laagje sneeuw. Met een achttal vrijwilligers werden de banen schoon gemaakt en konden de geplande wedstrijden worden gespeeld.

Voor de zondag was er opnieuw zorg. In de nacht van zaterdag op zondag viel een flink pak sneeuw, tussen de zes en acht centimeter. Om half acht werd besloten om vier van de vijf banen sneeuwvrij te maken. De vijfde baan werd gebruikt om sneeuw op te schuiven. Dankzij vijf kruiwagens en twintig vrijwilligers kon de eerste wedstrijd om negen uur beginnen. Om kwart over tien konden ook de wedstrijden op de andere banen starten. Dank zij de hulp van alle vrijwilligers waren de banen uitstekend bespeelbaar en was het mogelijk om het toernooi tot een goed einde te brengen.

Tijdens deze week was er ook ruimte voor gezelligheid. Het toernooi deed zijn naam eer aan: de Commissie Tenniszaken bakte alle dagen verse oliebollen, die gretig aftrek vonden onder de 215 deelnemers en de vele toeschouwers. In totaal is er ruim 70 kilo oliebollen gebakken! De feestavond op vrijdag werd druk bezocht en ging door tot in de kleine uurtjes. Er was een swingend optreden van de band Bugs 'n Bones, die urenlang doorspeelde.

De 215 deelnemers vertegenwoordigden 22 verenigingen in de verre omtrek van Haaksbergen tot Arnhem en van Bathmen tot Zevenaar. Er werd gestreden in de categorieën vier tot en met acht.

Op zondag werden de finales gespeeld. Na in totaal 169 gespeelde wedstrijden zijn dit de winnaars: GD8 Rene en Riet van de Meer uit Harreveld, DD8 Merel de Best en Julia ten Dolle uit Lichtenvoorde, HD8 Edwin Doenbeek en Ernst Jan Somsen uit Hengelo, GD7 Miny Huitink en Dick Wullink uit Hengelo, DD7 Joyce Disbergen en Monique Menting uit Doetinchem, HD7 Johan Derksen en Marcel Essink uit Hengelo, GD6 Dianne Mullink uit Hengelo en Tonny Voermans uit Doetinchem, DD6 Ester Kelder en Gerda Willems uit Voorst, HD6 Jelmer Cuppers uit Arnhem en Gerrit Stegeman uit Hengelo, GD5 Dianne Mullink uit Hengelo en Joris Bakker uit Gaanderen, DD5 Ellen Oten uit Lichtenvoorde en Jose Oude Heuvel uit Winterswijk, HD5 Richard Aldus uit Warnsveld en Jelmer Cuppers uit Arnhem, GD4 Iris Bais uit Borculo en Richard Aldus uit Warnsveld.

Alle winnaars en nummers twee ontvingen een cadeaubon van de Plus als prijs. Ondanks de tegenslagen was het een gezellig en vooral sportief toernooi waar iedereen met tevredenheid op terug kijkt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden