Livia, Stella, Luuk en Lizz luisteren naar burgemeester Marianne Besselink die voorleest uit het prentenboek over Schaap. Foto: Liesbeth Spaansen
Livia, Stella, Luuk en Lizz luisteren naar burgemeester Marianne Besselink die voorleest uit het prentenboek over Schaap. Foto: Liesbeth Spaansen

Burgemeester Besselink opent voorleesdagen

Algemeen

BRONCKHORST/HENGELO - De Nationale Voorleesdagen gingen bij St. Kinderopvang De Speelweide in Hengelo van start met een bijzonder gast. Burgemeester Marianne Besselink kwam woensdagmorgen 25 januari voorlezen uit een prachtig prentenboek: 'Schaap houdt van bloemen'.

Door Liesbeth Spaansen

De burgemeester werd bij de deur welkom geheten door de leidsters Joke Aalderink en Malou Peters en de kinderen. Met zichtbaar veel plezier gaf de burgemeester alle kinderen een hand en maakte een praatje met ze. Daarna begon zij met voorlezen aan de elf twee- en driejarige kinderen van de woensdagochtendgroep, Lizz, Luuk, Stella, Livia, Joey, Alwin, Mathijs, Merel, Senn, Manuel en Bart. Zij luisterden aandachtig naar het verhaal en bogen zelfs nog iets voorover om de tekeningen beter te zien. Het prentenboek over Schaap is van het creatieve duo Linda van Putten en Dick Grapendaal en viel bijzonder bij de kinderen in de smaak.
"Wij vinden het heel belangrijk om de kinderen voor te lezen. Heerlijk om ze daarna zelf te laten babbelen, daar komt hele leuke prietpraat uit", lacht Joke Aalderink. "We zochten een gast om voor te lezen en dachten daarom aan de burgemeester." Joke bracht het voorleesboek persoonlijk naar de burgemeester op het gemeentehuis. "Ik vind het een ontzettend leuk initiatief", zegt burgemeester Besselink daarover. "Fantastisch dat De Speelweide zoveel aandacht besteed aan voorlezen bij deze jonge kinderen. Veel voorlezen is goed voor hun ontwikkeling. Daarnaast is voorlezen heel leuk om te doen en kom ik graag op bezoek als ze me vragen."

De Nationale Voorleesdagen duren nog tot en met 4 februari. Er zal op De Speelweide nog volop voorgelezen worden. "We hebben een eigen bibliotheek, dus we hebben keuze genoeg", besluit Joke. "De leidsters gaan veel voorlezen, maar we nodigen ook oma's en opa's uit."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant