De Zwarte Markt Commissie: Inge Slotboom, Remko Offringa, Elise Wiendels en Germaine Goossens. Foto: Liesbeth Spaansen
De Zwarte Markt Commissie: Inge Slotboom, Remko Offringa, Elise Wiendels en Germaine Goossens. Foto: Liesbeth Spaansen

Zwarte Markt naar toplocatie bij Wullink in Hengelo

Algemeen

HENGELO – Na vier jaren de Zwarte Markt te hebben gehouden in de sporthal in De Veldhoek, is een nieuwe locatie gevonden bij Wullink Handelsonderneming in Aardappelen aan de Banninkstraat in Hengelo. "Een toplocatie!", vertelt Remko Offringa enthousiast. "We hebben daar een mooie hal beschikbaar."

De Zwarte Markt ontstond doordat enkele ondernemers uit Hengelo hun magazijnvoorraden wilden uitverkopen. "We konden in de sporthal in De Veldhoek terecht en hadden iets ruimte over om ook aan particulieren een kraam te verhuren," gaat Offringa verder. "Koffie en thee was verkrijgbaar in de kantine. "Dit jaar werd duidelijk dat de Zwarte Markt niet meer in De Veldhoek kon worden gehouden."

De Zwarte Markt Commissie, bestaand uit Germaine Goossens, Inge Slotboom, Elise Wiendels en Remko Offringa, ging op zoek naar een nieuwe locatie. "De vraag was: 'Waar gaan we naar toe met een redelijk groot evenement met meer dan 2000 bezoekers?'. Wullink is actief in het organiseren van allerlei activiteiten in hun hal. Wij benaderden het bedrijf en er werd direct enthousiast gereageerd."

Het concept is hetzelfde gebleven als voorgaande jaren: verkoop van zowel nieuwe producten als gebruikte door ondernemers, particulieren en handelaren. Daarnaast is er horeca aanwezig met mogelijkheid tot het drinken van koffie en thee en het eten van oliebollen of broodjes halve worst of hamburger.

De Zwarte Markt is in het weekend van 28 en 29 januari van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn nog een aantal kramen beschikbaar. Opgeven kan door een mail te sturen naar Remko Offinga.


roffringa@vab-hema.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden