Pastoor Zandbelt, Jozefien Berns, Liesbeth Schooltink en Gerard Spijkers. Foto: Willy Hermans
Pastoor Zandbelt, Jozefien Berns, Liesbeth Schooltink en Gerard Spijkers. Foto: Willy Hermans

Twee jubilarissen bij kerkkoor Baak

Algemeen

BAAK - Het RK-kerkkoor van Baak huldigde afgelopen zaterdag tijdens het Cecilia-feest in de St. Martinuskerk twee jubilarissen. Jozefien Berns en Gerard Spijkers kregen aan het eind van de dienst een eremedaille van Sint Gregorius en een oorkonde van pastoor Zandbelt namens het bisdom Utrecht en een bos bloemen van Liesbeth Schooltink, aanspreekpunt voor het koor.

Gerard Spijkers kreeg een gouden speld voor zijn veertigjarig lidmaatschap van meerdere koren. Hij is breed inzetbaar en met zijn prachtige stem als bas en tenor neemt hij graag menige solopartij voor zijn rekening. Jozefien Berns zingt al 25 jaar bij het koor in Baak, waarvoor ze de zilveren speld mocht ontvangen. Ze is niet alleen een trouw koorlid als alt, maar verzorgt ook elk jaar met kerst de attenties voor alle leden.

Het kerkkoor in Baak bestaat al net zo lang als de kerk zelf. Deze is in 1890 gebouwd, dus al meer dan 120 jaar oud. Door de vergrijzing neemt het ledenaantal wel wat af. Maximaal bestond het koor uit 24 zangers en zangeressen. Tegenwoordig telt het gezelschap vijf mannen en zeven dames, die elke woensdag in de sacristie repeteren onder leiding van dirigent Gerard van der Woerd. Ook tijdens de tweewekelijkse kerkdiensten en andere diensten zoals bij een begrafenis neemt het koor de zangpartijen voor haar rekening.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant