Bestuursleden van hospicegroep De Lelie, organisator Mike Timmer (tweede van rechts) en coördinatoren Janny Stronks en Joke Verwey. Foto Lydia ter Welle
Bestuursleden van hospicegroep De Lelie, organisator Mike Timmer (tweede van rechts) en coördinatoren Janny Stronks en Joke Verwey. Foto Lydia ter Welle

Hardlopend BACK2HOME (video's)

WINTERSWIJK/DOETINCHEM/ZUTPHEN – Twee hospices, één inloophuis, 29 sponsoren, 65 ondernemende hardlopers, 28 uur en 230 kilometer door elf gemeenten in de Achterhoek. Dat zijn de ingrediënten voor BACK2HOME, de estafetteloop door de Achterhoek die plaatsvindt op zaterdag 26 en zondag 27 november.

Door Lydia ter Welle

Het evenement wordt georganiseerd door de stichting BAX2GIVE, in 2013 opgericht vanuit BAX Advocaten en Belastingkundigen in Doetinchem, om continuïteit te bieden aan evenementen die door medewerkers van het advocatenkantoor werden georganiseerd voor goede doelen. Dit jaar blijft BAX2GIVE dicht bij huis met de gekozen goede doelen: Inloophuis Oude IJssel in Doetinchem, Hospicegroep De Lelie in Winterswijk en Hospice Zutphen. Eén van de organisatoren Mike Timmer, die zelf ook meeloopt: "Het is heel fijn om te merken dat deze drie doelen volop gesteund worden door 29 sponsoren in de regio en door de 65 ondernemende hardlopers die de klus gaan klaren. Zij gaan in teams en in estafettevorm de route door de Achterhoek afleggen. We starten op zaterdag om 11.00 uur bij het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2 te Doetinchem en finishen, naar verwachting, op zondag rond 15.00 uur in Doetinchem bij het kantoor van BAX Advocaten Belastingkundigen. Nu hopen wij natuurlijk nog dat de Achterhoek, of het nu om bedrijven of particulieren gaat, zal laten merken dat ook zij vindt dat die steun voor de goede doelen verdiend is."

Inloophuis Oude IJssel
Het Inloophuis Oude IJssel is een huiselijke ontmoetingsplek voor mensen uit de wijde regio die met kanker in aanraking komen. Er wordt een luisterend oor en informatie geboden, maar ook ontspannende activiteiten, praktische ondersteuning en lotgenotencontact.

Beeld: Simon Schutter Fotografie

Hospicegroep De Lelie
Met behulp van zo'n tachtig vrijwilligers biedt Hospicegroep De Lelie ondersteuning aan mensen in de terminale levensfase. Dat gebeurt bij mensen thuis, of in het hospice.

Beeld: Simon Schutter Fotografie

Hospice Zutphen
In een huiselijke omgeving bieden vrijwilligers zorg en ondersteuning, gericht op het welbevinden van de gasten in de terminale levensfase, die verblijven in het hospice, dat ook wel 'bijna-thuis-huis' wordt genoemd.

Beeld: Robin Schutter Fotografie

Steun zeer welkom''
Voorzitter Arjan Jonge Vos van de stichting Hospicegroep De Lelie: "Ik vind het heel bijzonder dat er bij BACK2HOME sprake is van vrijwilligers die iets doen om te zorgen dat andere vrijwilligers hun werk kunnen blijven doen. Bij BACK2HOME leveren vrijwilligers namelijk een sportieve prestatie om zo geld op te halen zodat onze vrijwilligers hún prestatie, het bieden van steun aan mensen in de terminale levensfase, kunnen blijven leveren. Immers, alle drie de doelen die gesteund worden, drijven grotendeels op de kracht van vrijwilligers. Ze zijn alle drie ook grotendeels afhankelijk van giften en donaties, dus voor elk van hen is deze steun zeer nodig en zeer welkom."

Doneren
Iedereen die het goede doel van BACK2HOME wil steunen, kan een gift overmaken op NL48 RABO 0148 544 797 onder vermelding van 'vrije gift' en de naam van de gever. Ook zijn er via de facebookpagina voor vijf euro gedenkkaarsjes te koop, en ook het magazine 2GIVE is te koop voor tien euro. Met het kopen van zo'n weerbestendig kaarsje en/of het magazine worden de goede doelen gesteund.

Route
De route van BACK2HOME voert door de hele Achterhoek. Een overzicht van de verwachte tijden waarop en locaties waar de hardlopers langskomen, is te vinden op de website van deze krant. De start is op zaterdag om 11.00 uur bij het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2 in Doetinchem, waarna rond 18.59 uur Hospice De Lelie aan de Leliestraat 36 in Winterswijk wordt aangedaan. Even na 06.00 uur in de ochtend van de zondag arriveert de groep bij Hospice Zutphen aan de Thorbeckesingel 2 in Zutphen. Om 15.24 uur wordt het eindpunt, BAX aan de Edisonstraat 86 in Doetinchem bereikt. De tijden zijn bij benadering en kunnen onder invloed van de omstandigheden wijzigen. Gedurende het evenement wordt het verloop via de facebookpagina wereldkundig gemaakt. "Toeschouwers zijn van harte welkom en mensen die willen doneren natuurlijk ook!"


www.facebook.com/BAX2GIVE

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden