Maurits scoort in de wedstrijd Quintus D1 - Erix D1 in De Kamp. Foto: Liesbeth Spaansen

Handballers SV Quintus blijven goed presteren

Algemeen

HENGELO – Zowel uit als thuis kunnen de teams van Handbalvereniging SV Quintus terugkijken op sportieve wedstrijden, zondag 13 november. Met slechts een verloren wedstrijd en een gelijkspel konden de teams winstpunten laten noteren.

Quintus D1 speelde thuis tegen Erix D1 uit Lichtenvoorde. In het begin zat de snelheid er goed in en binnen tien minuten was er een voorsprong van acht punten. De heren kunnen elkaar steeds beter vinden en de speelwijze gaat steeds beter. Eindstand 27-8. De Dames C gingen de strijd aan tegen Erix DC1 en wonnen met 19-9. De wedstrijd van de E1 tegen Erix E1 begon rustig, er werd aangevallen van beide kanten, maar nog niet gescoord. Er werd goed verdedigd door Erix, maar Quintus gaf niet op en zo werd de stand 7-5.

Heren 2 speelde zondag tegen Artemis 3. De teams waren aan elkaar gewaagd waardoor het een spannende eerste helft was. Ruststand 10-6. Na rust benutten de heren van Quintus hun kansen beter waardoor de voorsprong snel uitgebouwd kon worden naar een veilige marge. Eindstand 23-16. Vandaag speelde de D2 thuis tegen AES Arnhem D4. De wedstrijd ging gelijk op, Arnhem had er een paar tussen lopen die al tweede jaar D zijn. Deze waren fysiek wat groter, maar op karakter hebben de meiden een knap gelijk spel eruit kunnen slepen: 10-10.

Het eerste herenteam van Quintus speelde op zondag de thuiswedstrijd tegen het eerste van Erix. Quintus speelde in de defensieve 6-0 formatie, de heren van Erix verdedigde juist offensief. Een mix van schoten van afstand en schoten vanaf de cirkel wisselden elkaar af. Helaas was Quintus nog te slordig met de afsluiting en liep het bij rust tegen een 12-14 achterstand aan. In de tweede helft bleef het thuisteam gas geven en en binnen drie minuten was de achterstand omgebogen tot een voorsprong, 15-14. Erix werd moe en kon het niet meer bijbenen. Uitslag 29-24.

Jongens C1 hebben de eerste helft van de competitie overtuigend afgesloten. De laatste wedstrijd tegen HCW werd met 10-29 gewonnen. De snelle break-outs waren gewoon niet te stoppen. Het tweede deel zal zwaarder worden want nu kennen zij elkaar. Zondag heeft HS3 van Quintus tegen HCW HS1 gespeeld. De pot begon leuk en sterk. De ruststand was 3-4 in het voordeel van HCW en eindigde met een stand van 13-8 in het voordeel van HCW.