Handbalwedstrijden SV Quintus. Foto: Liesbeth Spaansen

Veel wisselspelers is geen garantie voor winst

Algemeen

HENGELO – Vier teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden uit en twee teams mochten thuis in Sporthal de Kamp hun wedstrijd spelen op zondag 6 november. Een goed resultaat met winstpunten van vier van de zes wedstrijden. Veel wisselspelers is geen garantie voor winstpunten, ondervond de tegenstander van Quintus D2.

Brummen D1 ontmoette Quintus D2 in Sporthal de Bhoele in Eerbeek. De tegenstander had een beste bank, er zaten er zes. De eerste helft ging gelijk op. Maar omdat de tegenstander steeds moest wisselen werd hun tegenstand minder in de tweede helft. Eindstand 11-19. De heren 1 van Quintus arriveerden in het Arcus Sportcentrum in Wijchen bij de heren van the Flyers, die sterk begonnen en door verschillende rebounds snel op een voorsprong kwamen. Door een paar snelle goals namen de heren van Quintus de voorsprong over, ruststand 7-4. De tweede helft liep het Hengelose team uit. Na 45 minuten gaven ze, door het mindere spel in de aanval, de wedstrijd weg, 15-14.

De D1 speelde uit in Sporthal Den Elshof in Groenlo tegen Grol D1. De eerste tien minuten bood Grol nog goed weerstand, maar daarna kwam Quintus op stoom. De cirkelloper en de instartende hoekspelers werden goed aangespeeld. Alle spelers kwamen tot scoren. Eindstand 5-23. De heren 3 van Quintus speelden zondag tegen de studenten van Ha-Stu 2 in het Universitair Sport Centrum, Nijmegen. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Quintus benutte de kansen beter. Een kleine voorsprong in de rust, 10-14. Ook na rust bleef het een spannende en sportieve strijd en hielden de Hengeloërs de voorsprong. Eindstand 17-20.

Jongens C1 speelden thuis hun wedstrijd tegen Reflex HC1. De wedstrijd startte met een achterstand voor het thuisteam. Er werd goed verdedigd, maar de aanval liet te wensen over. In de tweede helft wist Reflex met slimme wissels de Quintus verdediging goed onder druk te zetten, wat was te zien aan de doelpunten. Uitslag 17-4. De E1 speelde tegen HCW E1 in Sporthal Spoorzone, Winterswijk. Het rondspelen was voor Quintus lastig door het zeer offensieve HCW. Hoewel Quintus alles probeerde, eindigde de eerste helft met een kleine achterstand, 2-4. Quintus ging in de tweede helft gretiger verdedigen en had mooi samenspel, toch eindstand 4-9.