Handbalwedstrijden SV Quintus. Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus handbalteams allen op winst

Algemeen

HENGELO – Zaterdag 15 en zondag 16 oktober speelden de teams van Handbalvereniging SV Quintus allemaal een uitwedstrijd. De handbalteams zorgden voor mooie wedstrijden en namen allemaal winstpunten mee naar huis.

Op zaterdag 15 oktober in de vroege ochtenddauw vertrok de D1 van Quintus richting Sportcentrum Triominos Endesprong in Duiven om een pot te spelen tegen Loo D1. Goede dekking en aanval en mooi snel samenspel bracht Quintus al snel op een voorsprong. Loo anticipeerde hierop door de drie opbouwers mandekking te geven, maar na een snel en dynamisch spel werd er afgefloten met een 7-14 overwinning voor Quintus. De Heren 1 moesten in sporthal Elderveld aantreden tegen het Arnhemse AHV Swift 2. Vanaf het begin nam Quintus een voorsprong wat resulteerde in een 9-11 ruststand in het voordeel van Quintus. De Hengelose heren begonnen zeer slecht aan de tweede helft. Al snel namen de Arnhemmers een voorsprong van drie doelpunten. Quintus herpakte zich en vanuit een solide dekking kwam men terug in de wedstrijd. Eindstand 20-22.

De wedstrijd tussen Pacelli E2 en Quintus E1 zondag 16 oktober in het Sourcy Center in Zieuwent begon een beetje tam, iedereen moest even op gang komen. Maar al snel werd er bij Quintus gescoord, er werd goed overgespeeld en de speelsters en spelers zochten elkaar goed op. Ruststand 2-5. Tweede helft eigenlijk hetzelfde, er werd ook steengoed verdedigd en bijna iedereen heeft gescoord! Eindstand 4-11. Quintus heren 3 speelde tegen Blauw Wit uit Ruurlo in Sporthal 't Rikkenhage. Quintus was de hele wedstrijd dominant. Door snelle aanvallen en een goede dekking kwamen ze tot een ruststand van 11-4. De tweede helft konden zij hun spel voortzetten en dat leidde tot een eindstand van 13-22. De wedstrijd Minerva D2 tegen Quintus D2 in Sporthal de Pol in Gaanderen begon traditioneel met een 1-0 achterstand. Het was gelijk fysiek tussen de twee teams. De wedstrijd ging gelijk op, ruststand 4-4. In de tweede helft werd er goed verdedigd. De wedstrijd zou eigenlijk op een gelijkspel eindigen maar Fleur dacht: 'ik gooi nog maar effe op de goal'. De ontlading was groot bij de dames en coach. Eindstand 5-6 voor Quintus. Quintus 2 speelde tegen Udi '96 HS4 in Sporthal Kermisland in Arnhem. De heren van Quintus hadden van begin af aan het betere van het spel, maar wisten slechts een kleine voorsprong op te bouwen. Ruststand 7-11. Na rust kwam Quintus beter in het spel en werd de voorsprong snel verder uitgebouwd. Eindstand 16-30. In Sporthal Lentemorgen in Zevenaar speelde FBC DC1 tegen Quintus DC1, uitslag 5-9.