In vier categorieën strijden de deelnemers voor hun beste resultaat. Foto: PR
In vier categorieën strijden de deelnemers voor hun beste resultaat. Foto: PR

Tweedaagse trial op compleet vernieuwd terrein

ZELHEM - Bij de ZAMC wordt naar de komende KNMV 2-daagse Kampioenstrial met meer dan gewone belangstelling uitgekeken, de wedstrijden worden namelijk verreden op een totaal vernieuwd terrein. Wederom is er een grote partij rotsen uit Duitsland aangevoerd, maar liefst 150 ton. Verder zijn er nieuwe hindernissen gebouwd, en bestaande zijn radicaal op de schop genomen.

Die rigoureuze aanpassingen zijn in principe bedoeld voor de EK wedstrijd die voor medio april 2017 op het programma staat, maar er was de club veel aan gelegen om alles vóór de Kampioenstrial gereed te hebben. Bij deze wedstrijd komen veel deelnemers die ook bij de EK ook aan de start komen. De komende wedstrijd is dus tevens een ultieme test om te kijken of al die aanpassingen het gewenste effect hebben.

Op 15 en 16 oktober gaat het gebeuren. De KNMV Kampioenstrial is de jaarlijks terugkerende finalewedstrijd van het trialseizoen. De klassementen zijn in voorgaande wedstrijden al gevormd, maar de finalewedstrijd bepaalt altijd wie zich de nieuwe Nederlands Kampioen mag noemen. In vier categorieën strijden de deelnemers tijdens deze tweedaagse voor hun beste resultaat. In de categorie 'Inters' strijden Nederlands beste rijders; mannen die het gehele jaar door in binnen- en buitenland aan wedstrijden deelnemen en daarbij soms ongelofelijke capriolen uithalen om hun strafpuntenlijst schoon te houden. Alex van der Broek is na enkele jaren van absentie, weer de te kloppen man. Hij staat ruim aan de leiding, maar er moet natuurlijk nog wel gestreden worden, waarbij de jonkies Dave Hanraths (Eindhoven) en Randy Kerstjens (Venlo) zich dit jaar al regelmatig geducht concurrent tonen. In totaal worden voor de Kampioenstrial vijftien non-stops op 'de Langenberg' gebouwd, tien daarvan worden op zaterdag gebruikt, op zondag worden vijf hiervan opnieuw gebruikt samen met de vijf die nog ongebruikt waren. Naar verwachting zullen een vijftigtal deelnemers de strijd tegen elkaar én tegen de hindernissen aanbinden. Doordat deze wedstrijd geclassificeerd is als een ONK (Open Nederlands Kampioenschap) verwachten de organisatie zeker een aantal deelnemers uit het buitenland. Uiteraard rijden die ook voor een goede klassering, maar ook om het terrein te verkennen voor de EK.

Uiteraard zijn er ook veel ZAMC leden onder de deelnemers en vanzelfsprekend wil iedereen zich van zijn beste kant laten zien in hun thuiswedstrijd. Bij de Nationalen zijn dat Michel van Tilburg (Halle) Oscar Prinsen (Dinxperlo) en Kevin Memelink (Zelhem) die ook zeker dicht in de buurt van het podium kunnen eindigen.

Op beide dagen wordt er gestart om 10.00 uur, de finish is om ca. 15.00 uur voorzien. Aansluitend zullen op zondag de nieuwe kampioenen gehuldigd worden. U bent van harte uitgenodigd en de toegang is gratis!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden