Voetbalwedstrijd SV Basteom. Foto: Liesbeth Spaansen

Basteom 1 overklast door Twello

Algemeen

Ongeslagen koploper op alle fronten beter, 1-5

STEENDEREN - Voorafgaande aan de wedstrijd Basteom – Twello werd één minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Gerard Dashorst, lid van verdienste van SV Basteom.

Wie had verwacht dat Basteom in de thuiswedstrijd tegen koploper Twello fel uit de startblokken zou komen, kwam bedrogen uit. Het waren juist de gasten die meteen lieten zien waarvoor ze naar Steenderen waren gekomen, namelijk drie punten. Basteom stelde daar weinig tegenover, de ploeg begon zwak, liet zich aan alle kanten overlopen en werd afgetroefd op snelheid, balbehandeling, inzet, vernuft en loopvermogen. De ploeg werd met name verdedigend getest en viel daarbij zwaar door de mand. Bij balbezit van Twello kwam Basteom over het gehele veld steeds een stap te laat, waardoor de bezoekers telkens weer de vrije man konden vinden en Basteom stond er bij en keek er naar.

Na zeven minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, doelman Ron Baars was toen al twee keer gepasseerd, beide doelpunten waren identiek, veel te veel ruimte weggeven op het middenveld, snelheid op de vleugel en slecht verdedigen, 0-2. Na 27 minuten stond het 0-3, gepruts op het middenveld werd goed overgenomen en de voorzet werd door Basteom-speler Ruud Hartjes in eigen doel gewerkt.

Na rust begon Twello matig, de ploeg leek het wel te geloven en Basteom werd zowaar sterker. Gerrit Vierhuis beloonde dit met een tegentreffer, toen hij een prachtige individuele aktie beheerst afrondde, 1-3. Basteom vergat daarna door te drukken, Twello nam het initiatief weer over en Basteom kwam er niet meer aan te pas. Uiteindelijk werd het 1-5, opnieuw door fouten bij balbezit en trage omschakeling daarna.

Conclusie:
Basteom werd deze wedstrijd aan alle kanten overspeeld door een tegenstander die op alle voetbaldisciplines beter was, dus een terechte nederlaag. Wat dat betreft hoeft de ploeg zich niets te verwijten, wel verwijtbaar is de slappe instelling waarmee de wedstrijd, met name de eerste helft, werd afgewerkt. Als je op kwaliteit wordt geklopt is het oké, maar als de instelling onvoldoende is, mag je dat jezelf wel kwalijk nemen.

Volgende week kan de ploeg van Harold Achterkamp in de herkansing en weer veel goed maken tijdens de uitwedstrijd Doesburg - Basteom. Beste supporters kom ook dan de ploeg ondersteunen, het is dichtbij en de wedstrijd begint om 14.30 uur.